20. 1. 2017 | Barbora Koťová

Čtvrté derby severočeských “S“ je tady, Stadion míří do Ústí

V soboru 21.1. zamíří hokejisté Litoměřic do nedalekého Ústí nad Labem. V předchozích třech vzájemných střetech zvítězil vždy Stadion. Všechna utkání však byla velice vyrovnaná, jelikož o dvou výsledcích se rozhodlo až v prodloužení. Slovanu se v poslední době začalo dařit, aktuálně vyhrál čtyřikrát v řadě a se sedmašedesáti body je již na pátém místě v celkové tabulce ligy. Dokáže Stadion ukončit úspěšné období ústeckých hokejistů, nebo dokáže Slovan na čtvrtý pokus kališníky porazit? Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
43. kolem

Porovnání
po 1. - 42. kole
15-8-6-13
celková bilance
14-3-7-18
5.
postavení v tabulce
11.
67
získané body
55
128
počet vstřelených branek
100
125
počet obdržených branek
104
Zdeněk Doležal (16+19) - 35 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (7+21) - 28 bodů
Zdeněk Doležal - 16 gólů
nejlepší střelec
Lukáš Nedvídek - 9 gólů
Daniel Vrdlovec - 21 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 21 asistencí
Petr Přindiš - 83 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta - 61 TM
Jakub Soukup - 92,45%
Martin Volke - 90,14%
Jan Dlouhý - 81,82%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,30%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 90,91%
86,05%
ubráněná oslabení
84,90%
14,36%
využití přesilovek
15,48%

Posledních 5 kol z pohledu Ústí

  • Ústí nad Labem - Frýdek-Místek 4:3p.
  • Kadaň - Ústí nad Labem 0:3
  • Ústí nad Labem - Most 5:2
  • Ústí nad Labem - Třebíč4:1
  • Jihlava - Ústí nad Labem 4:0

Slovanu se daří, aktuálně je na pátém místě

Ústí se v letošní sezóně potýká s ne úplně stabilními výkony. V první polovině soutěže Slovan vyhrál čtrnáct utkání a dvanáct jich prohrál. Do druhé poloviny letošního ročníku ligy ústečtí hokejisté vstoupili smolnou prohrou na ledě Mostu. Většinu sezóny se Slovan pohyboval okolo středu tabulky. V poslední době se však Ústí začalo dařit. Z posledních pěti utkání vyhrálo čtyři, přičemž pozoruhodnou bilanci má Slovan v domácích zápasech. Z jednadvaceti utkání na domácím ledě Slovan vyhrál šestnáct, z toho třináct v základní hrací době. Pouze pět utkání před domácím publikem nedovedl do vítězného konce. S touto bilancí je Ústí druhým nejúspěšnějším týmem v domácích utkáních, hned za Motorem.
(Autor fotografie: Vojtěch Cermánek)

Všechna severočeská derby v letošní sezóně ovládl Stadion

V sobotu 3. 12. se v Kalich Areně odehrálo již třetí derby severočeských “S“. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se prosadili hned dvě minuty po začátku utkání. Domácí však s Ústím dokázali držet krok a o tři minuty později vstřelil první branku Litoměřic David Švagrovský. Ve druhém dějství přidali oba týmy po jednom gólu, a i po zaznění druhé sirény bylo skóre zápasu vyrovnané. V úvodu třetí třetiny se dokázali kališníci dostat do vedení. Šest minut před koncem utkání však Slovan vyrovnal, a tak se prodlužovalo. V šedesáté druhé minutě však svou přesnou střelou zápas rozhodl Jindřich Barák a Stadion tak vyhrál severočeské derby i napotřetí.

3.12., 30. kolo: HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem 4:3pp
Branky a nahrávky: 6. Švagrovský (J. Dvořák, Smetana), 28. Jaroslav Kalla (Hanták), 42. Nedvídek (Jaroslav Kalla, Barák), 62. Barák (R. Pilař, Pavlas) – 2. Z. Doležal (D. Merta), 33. Roubík (Melka), 54. Poulíček (Roubík, Melka).
Vyloučení: 5:9.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.


(Autor fotografie: Vojtěch Cermánek)

Komu se daří?

Nejproduktivnějším hráčem Slovanu je Zdeněk Doležal, který se několik sezón představoval i v dresu litoměřického Stadionu. Na svém kontě má třicet pět bodů (16+19). V závěsu za ním je zkušený útočník Jaroslav Roubík, který se pyšní dvaceti devíti body (13+16). Devětadvacet bodů má také Daniel Vrdlovec. Sedmadvacetiletý vsetínský odchovanec je nejlepším nahrávačem týmu, asistoval k jednadvaceti brankám a osm jich sám vstřelil.

Letošní jedničkou mezi ústeckými brankáři je Jakub Soukup, který se mezi tři tyče postavil v třiceti dvou utkáních a jeho procentuální úspěšnost je 92,45%. Martin Volke svatyni Slovanu bránil v osmi zápasech s úspěšností 90,14%. Pouze do jediného utkání v této sezóně do brány nastoupil Jan Dlouhý, jeho úspěšnost je 81,82%.

Sestava Slovanu v posledním zápase: Soukup (Volke) – Husák, M. Vágner, Kasík, Macek, M. Zdvořáček, Přindiš – Melka, Roubík, Gengel – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Komárek, Moučka – Markulinec, Navarra, Zajíc.