13. 1. 2017 | Barbora Koťová

Dokáže Stadion na čtvrtý pokus dobýt svatyni Frýdku-Místku?

Kališníci míří do dalekého Frýdku, proti kterému se jim v letošní sezóně moc nedaří. Tři předchozí duely ovládl Frýdek a stačily mu k tomu pouhé čtyři branky, naopak kališníkům se za záda golmana Frýdku nepodařilo dostat kotouč ani jednou. Frýdek se aktuálně nachází na devátém místě s padesáti čtyřmi body a k dobru má navíc jedno neodehrané utkání. V posledním zápase porazil Kadaň až po samostatných nájezdech 4:3. Dokáží kališníci v Polárce vyhrát a na čtvrtý pokus tak Frýdek-Místek porazit?

HC Frýdek-Místek - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
41. kolem

Porovnání
po 1. - 40. kole
13-6-3-17
celková bilance
13-3-7-17
9.
postavení v tabulce
11.
54
získané body
52
103
počet vstřelených branek
94
114
počet obdržených branek
98
Aron Chmielewski (10+13) - 23 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (6+18) - 24 bodů
Aron Chmielewski - 10 gólů
Ondřej Kovařčík - 10 gólů
nejlepší střelec
Lukáš Nedvídek - 8 gólů
Michal Kovařčík - 15 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 18 asistencí
Jakub Matyáš - 30 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta - 59 TM
Juraj Šimboch - 91,32%
Lukáš Daneček - 89,82%
Peter Hamerlík - 88,73%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,56%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 90,91%
86.25%
ubráněná oslabení
85,03%
15,48%
využití přesilovek
14.29%

Posledních 5 kol z pohledu Frýdku-Místku

  • Frýdek-Místek - Kadaň 4:3sn.
  • Frýdek-Místek - Most 4:3
  • Třebíč - Frýdek-Místek 2:0
  • Slavia - Frýdek-Místek 6:0
  • Frýdek-Místek - Kladno 2:1sn.

Frýdku patří deváté místo

Frýdek-Místek je aktuálně na deváté příčce s čtyřiapadesáti body, přičemž na osmé Benátky nad Jizerou ztrácejí pouhé tři body a mají k dobru jedno utkání. V první polovině soutěže nebyl výkon mužstva úplně optimální. Z jednadvaceti utkání dokázali vyhrát jedenáct. Stejně jako první polovinu zahájil Frýdek i tu druhou – smolně. V polovině listopadu se ale mužstvu začalo dařit, vyhrálo čtyři utkání v řadě. Vše se ale změnilo v utkání s Přerovem, se kterým remizovali v prodloužení prohráli. V poslední době se Frýdku opět začalo dařit a v posledních sedmi utkáních dokázali vybojovat pět vítězství, dvě z nich ale až na samostatné nájezdy.
(Zdroj fotografie: www.hcf-m.cz)

Všechna vzájemná utkání doposud vyhrál Frýdek

Ve dvacátém osmém kole přivítali kališníci v litoměřické Kalich Areně tým z dalekého Frýdku-Místku. V předchozích dvou vzájemných utkání nepadalo moc gólů a ani to třetí nebylo výjimkou. V úvodní části se nedokázal prosadit ani jeden z celků. Skóre se změnilo až ve druhé periodě, když ve třicáté páté minutě vstřelil první a zároveň poslední gól tohoto zápasu David Cienciala a hosté se tak dostlali do vedení. Třetí třetina, stejně jako ta první, žádnou branku nepřinesla. I přes několik vyloučení se ale skóre zápasu již nezměnilo. Frýdek tak vyhrál nejnižším možným rozdílem a Litoměřicím tak i po třetí v sezóně sebral tři body.

26.11., 28. kolo: HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek 0:1
Branky a nahrávky: 45. Cienciala (Franek, Růžička).
Vyloučení: 4:3.
Využití: 0:0.
V oslabení: 0:0.


(Autor fotografie: Jan Kacar)

Komu se daří?

Nejproduktivnějším hráčem ve službách Frýdku je polský reprezentant Aron Chmielewski (na fotce). Pětadvacetiletý útočník si v letošní sezóně na své konto připsal dvacet tři bodů za deset branek a třináct asistencí. V těsném závěsu za ním jsou bratří Kovařčíkové, kteří mají oba dvaadvacet bodů. Starší Ondřej Kovařčík za deset gólů a dvanáct asistencí a mladší Michal Kovařčík vstřelil sedm branek a k patnácti asistoval. Dalším úspěšným hráčem je David Cienciala, který se pyšní dvaceti body.

Mezi golmany je v letošním ročníku nejvytěžovanějším golmanem Frýdku-Místku Juraj Šimboch, který nastoupil do dvaceti devíti zápasů a jeho procentuální úspěšnost je 91,32%. Desetkrát se mezi tři tyče postavil Lukáš Daneček (89,82%) a dvakrát Peter Hamerlík (88,73%).

Sestava Frýdku v posledním zápase: Šimboch (Daneček) – Kania, Adámek, Štebih, Michal Roman, M. Jáchym, Jank, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička – Rufer, Cienciala, Klimša – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Půhoný, Jaroš, Franek.