17. 11. 2016 | Barbora Koťová

Ukončí Stadion sérii výher kadaňských Trhačů?

V sobotu 19.11. do litoměřické Kalich Areny zavítají kadaňští Trhači. Letošní sezóna pro ně není jedna z nejlepších. Zatím dokázali vyhrát pouze devětkrát, z toho jen dvakrát venku. V posledních třech kolech se jim ale zadařilo. Porazili favorizovanou jihlavskou Duklu, která se nachází na čtvrtém místě v tabulce, z Třebíče si domů odvezli tři body a na domácím ledě překonali i Most. V první střetu mezi kališníky a Trhači byl úspěšnější Stadion, který v Kadani dokázal v základní hrací době vyhrát 0:2. Dokáží hráči Stadionu před domácím publikem vyhrát a ukončit tak kadaňskou sérii výher? Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň

Údaje před
26. kolem

Porovnání
po 1. - 25. kole
8-2-4-11
celková bilance
9-0-2-14
9.
postavení v tabulce
11.
32
získané body
28
57
počet vstřelených branek
68
63
počet obdržených branek
85
Jaroslav Kalla (3+10) - 13 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kůs (3+20) – 23 bodů
Václav Pletka - 6 gólů
nejlepší střelec
Jakub Chrpa - 7 gólů
Jaroslav Kalla - 10 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kůs - 20 asistencí
Jakub Šulc - 28 TM
nejtrestanější hráč
Jakub Trefný - 36 TM
Jaroslav Pavelka - 93,75%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 88,89%
úspěšnost brankářů
Jan Strmeň - 92,837%
Tomáš Král - 89,91%
Štěpán Lukeš - 84,88%
Tadeáš Dvořák - 75,00%
86,67%
ubráněná oslabení
78,81%
18,18%
využití přesilovek
15,04%

Posledních 5 kol z pohledu Trhačů

  • Kadaň - Kladno 2:1pp
  • Slavia - Kadaň 3:1
  • Kadaň - Jihlava 3:2
  • Třebíč - Kadaň 1:4
  • Kadaň - Most 4:2

Kadaň v této sezóně vyhrála venku jen dvakrát

V letošní sezóně se Kadani moc nedaří. V současné době se nachází na jedenáctém místě v tabulce. Do soutěže sice vstoupila vítězstvím, ale hned v druhém kole dostala devět gólů od ústeckého Slovanu. V první čtvrtině soutěže dokázali Trhači vyhrát pouze čtyřikrát. Do druhé čtvrtiny vstoupili hráči Kadaně opět vítězně, když porazili Frýdek-Místek, poté ale následovala série tří proher, kterou partnerský klub chomutovských Pirátů ukončil v domácím prostředí proti Benátkám nad Jizerou. Tento šťastný okamžik ovšem skončil v dalším kole na ledě Havířova, kde Kadaň prohrála v prodloužení 2:1. V dalších kolech přišly na řadu dvě prohry. V posledních třech odehraných zápasech se ovšem Trhačům zadařilo, když porazili favorizovanou jihlavskou Duklu, Třebíč a Most.

První střet s Trhači vyhrál v Kadani Stadion

Ve třináctém kole se kališníci vydali o body bojovat do Kadaně a domů si odvezli všechny tři. V úvodní periodě se ve třinácté minutě prosadil Petr Beránek, kterému na gól přihrával Jakub Šulc. I přes častá vyloučení, která zápas provázela, se skóre zápasu nezměnilo až do konce druhé třetiny, a tak po zaznění druhé sirény vedli hosté nad domácími rozdílem jediné branky. Vše nasvědčovalo tomu, že utkání skončí fotbalovým výsledkem 0:1, avšak v padesáté páté minutě vstřelil druhý gól Litoměřic Peter Frühauf za asistence Václava Pletky. Domácí se v zápasu nedokázali gólově prosadit ani jednou a tak hráči Stadionu zvítězili v základní hrací době 0:2.

8. 10., 13. kolo: SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice 0:2
Branky a nahrávky: 13. Beránek (Šulc), 55. Frühauf (Pletka)
Vyloučení: 10:6, navíc Barák (LTM) 5 + OK.
Využití: 0:1.

Nejlepším nahrávačem WSM Ligy je kadaňský útočník Jaroslav Kůs

Šestadvaceti letému chomutovskému odchovanci se v letošní sezóně v Kadani daří. Jaroslav Kůs (na fotce) si v letošní sezóně na své konto připsal dvacet tři bodů za tři góly a pozoruhodných dvacet asistencí, se kterými se nachází na prvním místě v tabulce nahrávačů celé soutěže. Dalším chomutovským odchovancem, kterému se v letos v dresu Trhačů daří, je dvaadvacetiletý Darek Hejcman. Ten zatím vstřelil šest gólů a k jedenácti přihrál.

Kadaňskou svatyni v letošní sezóně nejčastěji bránil Jan Strmeň, který odchytal třináct zápasů a jeho procentuální úspěšnost je 92,37%. Druhým nejvytěžovanějším gólmanem Kadaně je Tomáš Král, který se v minulých sezónách představoval i v dresu litoměřického Stadionu a letos se třikrát představil i v české Extralize, má z deseti odehraných utkání úspěšnost 89,91%.

Sestava Kadaně v posledním utkání: Strmeň – R. Černý, Trefný, D. Šimek, Mrázek, Šafář, Chalupa, Popela – Chlouba, Kůs, Šťovíček – Hlava, Hejcman, O. Beránek – Vaněk, Osmík, Chrpa – Kohout, L. Vrána, Wágner.