14. 11. 2016 | Jan Luňáček

Jsem rád, že dostávám v Litoměřicích příležitost, říká Martin Ondráček

Útočníka Martina Ondráčka nemusíme příznivcům litoměřického klubu představovat. Důrazný hráč v týmu kališníků již působil v loňské sezoně a jeho odchod do pražské Slavie se jevil jako oslabení týmu. Martin se letos v týmu objevil v rozehrané soutěži a jeho výkon příznivce domácích utvrzuje v tom, že jeho angažování v Litoměřicích je dobrá volba.

Martine, mohl bys zhodnotit dnešní utkání proti týmu z Mostu?

Zápasy s Mostem jsou vždycky stejné. Myslím si, že jsme měli dobrý vstup do utkání a celá první třetina byla v naši režii. Bohužel jsme z toho vytěžili pouze jednu branku. Proti Mostu je vedení jedna ku nule málo. Pak se s nimi taháme až do konce celého zápasu a není nic jistého. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli a vybojovali tři potřebné body.

Dnes byla režie utkání oproti jiným zápasům jiná. Byli jste lepší na začátku zápasu a potom vaše nasazení klesalo. Je to tak?

Říkali jsme si, že musíme od začátku zápasu do soupeře šlapat. V první třetině se nám to dařilo. Postupně, bohužel, náš tlak opadal a v poslední třetině to bylo o tom, kdo vstřelí branku. Podle toho by se zápas vyvíjel dále. Poslední třetina bylo o tom, kdo z koho. Hrálo se vabank.

Ty jsi již zažil několik zápasů proti tomuto soupeři a skoro pokaždé to bylo dost vyostřené. Dnes byl poměr vyloučených tři ku třem. To je dost málo.

Tak rozhodčí dali zápasu takový volný průběh, což bylo dobře. Samozřejmě je lepší, když se méně vylučuje a hráči jsou v tempu. My máme docela silné všechny čtyři lajny a je pro nás dobré, když se hra nekouskuje vylučováním.

Ty jsi vstřelil úvodní branku zápasu. Můžeš nám tuto situaci trochu popsat?

Brankář Mostu udělal za svou brankou chybu, když nahrál puk přímo na hůl mého spoluhráče Filipa Hantáka, který mi s přehledem přihrál před jejich prázdnou branku. Pro mě už nebyl problém vsítit gól. I když se mohlo stát cokoliv a já ji nemusel třeba trefit. Což se také stává. Bylo to na jedna ku nule. Pro nás důležitý gól a já jsme za něj rád.

Dá se ale říci, že brankář hostů byla jejich opora.

To je pravda. Je to kvalitní brankář, a to jsme věděli. Pak se rozchytal a byl pro nás problém. Naše chyba byla v tom, že jsme se před něj málo tlačili. Puky vystřelené z dálky viděl a nebylo pro něj těžké je pochytat.

Ty jsi letní přípravu v Litoměřicích ale neabsolvoval. Je to tak?

Je to tak. Já jsem přišel až ve třetím kole rozehrané soutěže.

Nepřišel jsi ale do neznámého prostředí. Již jsi v Litoměřicích působil, než si tě stáhla Slavie.

Já jsem rád, že jsem zpět v Litoměřicích. Jsem rád, že tu dostávám příležitost a chci se za to odvděčit svým co nejlepším výkonem.

Teď vás čeká utkání v Benátkách nad Jizerou. Opět nepříjemný soupeř.

Bohužel si soupeře nevybereme. Liga je vyrovnaná a my musíme bojovat a sbírat body doma i venku. Pak nás čeká utkání s Kadaní, a to je to samé. Některý soupeř nám sedí více, některý méně.

Když srovnáš letošní tým a tým z minulé sezony. Vidíš v tom nějaký rozdíl?

Myslím si, že letos je tým je dost kvalitní. Výhodou je , že jsou vyrovnané čtyři útoky. Musíme se snažit hrát tak, aby se do hry dostaly během utkání všechny lajny a z toho těžit. Musíme se vyvarovat zbytečných vyloučení, kdy se hra kouskuje. Pak bychom mohli podávat solidní výkony.