13. 11. 2016 | Vojtěch Martinek, Michael Apeltauer

Prodlouží kališníci mosteckou šňůru proher?

Kališníci potřebují další úspěch, s Třebíčí to nevyšlo a z Budvar arény odjeli s nepořízenou. V pondělí se na ledě Kalich Areny představí HC Most, partnerský klub extraligového Litvínova, který se momentálně nachází na poslední příčce tabulky. Dlouhodobý otloukánek WSM Ligy ale už několikrát ukázal, že dokáže kousat, a proto se jej vůbec nevyplácí podcenit. Zvládnou litoměřičtí hokejisté bitvu s Mostem? Utkání začíná v 18:00.

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Údaje před
24. kolem

Porovnání
po 1. - 23. kole
7-2-3-11
celková bilance
5-2-3-13
10.
postavení v tabulce
14.
28
získané body
22
53
počet vstřelených branek
44
60
počet obdržených branek
74
Jaroslav Kalla (2+10) - 12 bodů
nejproduktivnější hráč
Tomáš Rod (7+7) - 14bodů
Václav Pletka - 6 gólů
nejlepší střelec
Tomáš Rod - 7 gólů
Jaroslav Kalla - 10 asistencí
nejvíce asistencí
Jan Alinč - 10 asistencí
Jakub Šulc - 28 TM
nejtrestanější hráč
Jan Strejček - 36 TM
Jaroslav Pavelka - 93,65%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 88,89%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Hübl - 94,86%
Marek Pinc - 91,07%
Patrik Spěšný - 96,67%
Michael Petrásek - 88,89%
Tomáš Halász - 88,30%
87,83%
ubráněná oslabení
80,20%
18,09%
využití přesilovek
4,76%

Posledních 5 kol z pohledu Mostu

  • Most - Třebíč 1:2
  • Jihlava - Most 3:0
  • Most - Slavia 1:2
  • Kladno - Most 7:1
  • Most - Havířov 2:1

Mostečtí sní o předkole, aktuálně jsou však poslední

Před sezónou si dalo vedení mosteckého klubu za cíl se poprvé po šesti letech strávených v druhé nejvyšší české hokejové soutěži probojovat do předkola play-off. Zatím se jim však plány plnit nedaří – nejvyšším umístěním Mostu v letošní sezóně bylo zatím dvanácté místo, přičemž aktuálně jsou dokonce svěřenci bývalého litoměřického trenéra Jiřího Doležala v lize úplně poslední s jednobodovou ztrátou na třináctou Kadaň.

Mostu se v letošní sezóně podařilo vyhrát pouze sedmkrát, z toho pětkrát po základní hrací době. Dosud posledním triumfem zítřejšího soka kališníků byl zápas devatenáctého kola s Havířovem, který mostečtí na domácí půdě přetlačili těsně 2:1. Od té doby však padli proti Kladnu, Slavii, Jihlavě a Třebíči. Baník také poslední dobou trápí produktivita – již šest zápasů v řadě se jim nepovedlo gólmana soupeře překonat více než jednou.

Baník v závěru kališníci potrápil, tři body však putovaly do Litoměřic

První setkání zítřejších soupeřů v letošním ročníku se odehrálo 3. 10. na půdě Mostu. Po čtyřiceti minutách hlásala světelná tabule v hale skóre 3:0 pro hosty, postupně se prosadili Petr Beránek, Jindřich Barák a Jaroslav Kalla. Mostečtí se ale nehodlali vzdát bez boje – v devětačtyřicáté minutě skóroval Tomáš Divíšek, přičemž o tři minuty později seřízl litoměřické vedení na jedinou branku Martin Mical. Domácí tak měli vyrovnání na dosah ruky, ale Stadionu se nakonec podařilo hubený náskok udržet až do závěrečných minut utkání, kdy o kališnickém vítězství definitivně rozhodl trefou do prázdné brány Martin Ondráček.

3. 10., 11. kolo: HC Most - HC Stadion Litoměřice 2:4
Branky a nahrávky: 49. Divíšek (Slavíček), 52. Mical (Hanzl) – 3. Beránek (Miškář), 9. Barák (Šulc, Ondráček), 22. Kalla (Veselý), 59. Ondráček (Plášil).
Vyloučení: 5:5, navíc Doležal (MST) 10 min. OT.
Využití: 0:1.

Rod v čele bodování, na paty mu šlapou veteráni Alinč a Divíšek

Před dvěma lety válel v Ústí nad Labem, platil za jednoho z nejnebezpečnějších forvardů celé soutěže. Minulou sezónu však předčasně ukončil angažmá v Prostějově, s úspěchem se nepotkal ani v druhé nejvyšší francouzské soutěži. Uchýlil se tak do Mostu, jehož barvy hájí i letos. Řeč je o osmadvacetiletém Tomáši Rodovi, který se po nevydařeném uplynulém ročníku vrací zpět do formy. Písecký rodák zatím nasbíral celkem čtrnáct bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. O dva body méně má na kontě čtyřiačtyřicetiletý veterán Jan Alinč (na fotce, 2+10), s deseti body se pak o příčku třetího nejproduktivnějšího hráče Mostu dělí Pavel Smolka (6+4) a Tomáš Divíšek (4+6).

V mosteckém brankovišti se letos vystřídalo již pět gólmanů, přičemž nejvíce startů má na kontě Marek Pinc. Ten si z jedenácti utkání do statistik odnesl úspěšnost 91,07%, druhý nejvytěžovanější brankář posledního celku tabulky, Jaroslav Hübl, po osmi zápasech úspěšnost téměř o čtyři procenta lepší. Dva zápasy odchytali Tomáš Halász (88,30%) spolu s čerstvě uzdraveným Michaelem Petráskem (88,90%), jeden start si v mosteckém dresu připsal Patrik Spěšný (96,70%).