10. 11. 2016 | Matěj Voborský

Kališníci vyrážejí do Budvar arény, vyzvou druhý Motor

Litoměřičtí hokejisté si po nevydařeném středečním utkání s Třebíčí budou chtít spravit chuť proti asi největšímu favoritovi WSM Ligy – Českým Budějovicím. Hráči Motoru se aktuálně nacházejí díky skóre na druhém místě za vedoucím Kladnem. Jihočechy bude na domácím ledě povzbuzovat nejen výborná atmosféra, ale také to, že ještě před vlastními fanoušky v letošní sezóně neprohráli, přičemž v posledním utkání Motor doma převálcoval hokejisty Prostějova 9:1. Skolí Litoměřice České Budějovice na jejich vlastním ledě, nebo domácí hokejisté potvrdí formu? Souboj Motoru proti Stadionu začíná v 17:00.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
23. kolem

Porovnání
po 1. - 22. kole
14-1-0-6
celková bilance
7-2-3-10
2.
postavení v tabulce
9.
44
získané body
28
79
počet vstřelených branek
51
43
počet obdržených branek
57
Luboš Rob (10+11) - 21 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla (2+9) - 11 bodů
Miroslav Čermák - 11 gólů
nejlepší střelec
Václav Pletka - 6 gólů
Žiga Pavlin - 13 asistencí
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 9 asistencí
Martin Heřman - 65 TM
nejtrestanější hráč
Jindřich Barák - 27 TM
David Gába - 93,89%
Ondřej Bláha - 92,44%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 93,73%
Patrik Rybár - 94,17%
Ondřej Kacetl - 92,00%
Filip Šindelář - 88,89%
85,88%
ubráněná oslabení
87,27%
26,92%
využití přesilovek
17,78%

Posledních 5 kol z pohledu Českých Budějovic

  • České Budějovice - Prostějov 9:1
  • Přerov - České Budějovice 2:4
  • České Budějovice - Ústí nad Labem 8:2
  • Frýdek-Místek - České Budějovice 5:3
  • České Budějovice - Kadaň 5:1

Motoru se daří náramně

Jihočeši zatím předvádějí krásné výkony, i když ze začátku to tak nevypadalo. První dvě utkání sehrál Motor na Slávii a v Třebíči. Od prvních dvou kol ale prohráli pouze čtyřikrát a to vždy na hřištích soupeře. Doma letos ještě nepocítili chuť porážky a soupeřům na ledě Budvar arény nadělili z deseti utkání 51 gólů a pouze 13 inkasovali. Jihočeši se tak nacházejí na druhé příčce za Rytíři z Kladna. České Budějovice se samozřejmě chtějí dostat do Extraligy a uvidíme, zda se jim v následujících zápasech bude dařit plán plnit, nebo jestli klopýtnou a boj o nejvyšší českou hokejovou soutěž se jim bude vzdalovat.

První vzájemný zápas dopadl lépe pro Motor

První zápas proti Motoru sehráli hráči Stadionu v 10. kole v Kalich Areně. Střet odstartovali lépe hostí, když si hned v úvodu vypracovali pár slibných šancí a jedna z nich byla v sedmé minutě proměněna Žigou Pavlinem. O minutu později pak skóroval budějovický útočník Angelo Esposito, hosté tak vedli již o dvě branky. Ve druhé periodě měli více ze hry domácí a odměnou byl snižující gól Jana Veselého. Stav 1:2 však dlouho nevydržel, protože Babka projel přes celé obrané pásmo Litoměřic, objel branku a puk naservíroval na hůl Pavla Pýchy, který propálil Šindeláře. Ve třetí třetině se domácí marně snažili najít cestu do branky Motoru, a tak byl stav zápasu po závěrečném hvizdu 1:3.

10. kolo, 1.10.: Litoměřice - České Budějovice 1:3
Branky a nahrávky:29. Veselý (Kalla, Ondráček) – 8. Pavlin (Heřman, Pajič), 9. Esposito (Babka), 34. Pýcha (Babka)
Střely na branku: 34:37
Vyloučení: 3:2, využití: 0:1.

V čele bodování Rob, o brankoviště se dělí Gába s Bláhou

Jednadvacet zápasů, jednadvacet bodů, jednadvacet let. Nejproduktivnějším hráčem Motoru v letošní sezóně je mladý útočník Luboš Rob mladší (na fotce). Syn bývalé ikony českobudějovického hokeje si na své konto doposud připsal deset branek a jedenáct asistencí. Nejúspěšnějším střelcem Jihočechů je s jedenácti zásahy Miloslav Čermák, zatímco o trůn pro nejlepšího nahrávače se dělí hned tři hráči – Žiga Pavlin, Michal Chovan a Jakub Suchánek. Všichni nasbírali hned třináct asistencí.

O čas mezi třemi tyčemi klece Motoru se poměrně rovnoměrně dělí dvaadvacetiletý David Gába s čtyřiadvacetiletým Ondřejem Bláhou. Úspěšnějším z nich je první jmenovaný – po dvanácti startech má na kontě úspěšnost 93,89%, zatímco Bláha si v deseti zápasech přispal úspěšnost 92,44%.