19. 8. 2016 | Jan Luňáček

Těžký soupeř, který má svou kvalitu, konstatoval po utkání Ondřej Smetana

V letošní sezoně budeme vídat v obranných řadách kališníků i jednu staronovou tvář. Z Ústí nad Labem se po letech vrátil do Litoměřic urostlý obránce Ondřej Smetana, který v týmu Stadionu již působil. Po utkání s týmem Hradce Králové jsme Ondřeje požádali o zhodnocení utkání.

Ondřeji, dnes jste měli v přípravě proti sobě hodně těžkého soupeře. Co by jsi nám k utkání řekl?

Myslím si, že jsme do utkání nastoupili docela slušně. V prvních deseti minutách jsme měli i nějaké šance, ale pak jsme dostali první branku a úplně se nám sesypala celá hra. Do konce třetiny jsme dostali ještě další branky. V šatně jsme si potom řekli, že to takto nejde. Proti extraligovému týmu nemůžeme takto hrát. Oni mají svou herní kvalitu, ale to v naší lize bude mít i Kladno, Slavie a Budějovice. I v naší lize nás čekají takto těžké zápasy a takto, jako dnes, nemůžeme hrát. Řekli jsme si, jak na soupeře a naše hra se snad i zlepšila. Poslední třetinu jsme dokonce i vyhráli.

Neměli jste ze soupeře zbytečný respekt?

Já si myslím, že ne. Do utkání jsme nastoupili bez respektu a hráli jsme dobře, jen nám tam nepadla žádná branka.

Cítili jste na sobě, že váš výkon ke konci utkání jde nahoru?

Já si myslím, že náš výkon šel nahoru i z toho důvodu, že náš soupeř trochu polevil. Oni mají tak silný kádr, že si mohou dovolit v utkání i zvolnit. Težko se to hodnotí. Mimo to ke konci zápasu v poslední třetině nehrála ani jejich nejsilnější lajna.

Z těch přípravných utkání co jste dosud odehráli byl toto asi nejsilnější soupeř. Je to tak ?

Těžký soupeř byla už Mladá Boleslav. Ale to byl vlastně teprve první přípravný zápas. Dnes měl naš soupeř opravdu velkou kvalitu.

Ty nastupuješ v obraně. Už máš svého stabilního spoluhráče se kterým budeš hrát v WSM lize?

To ještě ne. Stále je to jen příprava a spoluhráči se mi střídají. Dnes nehrál ani Petr Frühauf, takže ani ostatní lajny nejsou stabilní. Spoluhráči se nám všem stále třídají a trenéři hledají optimální složení. Od toho příprava vlastně je.

Jak se těšíte na zahájení soutěže. Už to v kabině probíráte?

Ale ano. Už se o tom pomalu začíná mluvit. Je to skoro za 14 dní. A my hned začínáme v Havířově, což je daleká cesta. Navíc Havířov má kvalitní tým a špatně se tam soupeřům hraje. Musíme teď ještě zkusit kvalitně potrénovat a pak dobře začít.

Ty jsi se do Litoměřic vrátil po určité době. Jak k tomu došlo?

Je to skoro po dvou a půl letech. Po loňské sezoně mě zavolal Dan Tvrzník a já měl pocit, že potřebuji nějakou změnu. Tak jsme si zde v Litoměřicích s vedením sedli a nakonec se domluvili.

Tak ti vlastně odpadlo nyní dojíždění za hokejem do Ústí nad Labem.

Tak to ne. Já jsem se paradoxně do Ústi přestěhoval. Takže dojíždím dál. Teď tam jezdím domů. Jezdím tam s Alešem Pavlasem a není to až tak daleko. Občas přespím i tady na zimním stadioně, takže je to v pohodě.

Na Ústí budeš vzpomínat v dobrém. Je to tak?

Je to tak. Já z Ústí odešel v dobrém, takže to nebyl problém. S klukama i s trenérama si občas i zavoláme.

Až bude místní derby, jak se budeš cítit?

Já budu muset hrát proti všem soupeřům na sto procent. I proti Ústí. To se nedá nic dělat. Cíl našeho týmu v nastávající sezoně je jasný. Pro výsledek budeme muset udělat maximum, ať budeme hrát proti Ústí nebo Benátkám. Budeme chtít já i tým každý zápas vyhrát a proti nikomu nepolevit.

Ty jsi při svém příchodu do Litoměřic znal někoho se současného týmu?

Ale ano. Když jsem odešel do Ústí, tak tu už hrál David Švagrovský, Jakub Šulc a dá se říci, že už celá současná kostra týmu. A vedení klubu už znám od malička. Vždyť jsem tady vyrůstal. V letní přípravě jsme si sedli i s ostaníma klukama a dá se říci, že parta budeme dobrá. Ale ještě je těžké hodnotit partu, když je půlka srpna. Teprve boje v lize ukáží, jak na tom vlastně jsme. Ale já doufám, že parta budeme dobrá.