30. 6. 2016 | Jesika Dudková

Šéftrenér mládeže hodnotí minulou sezonu

Martin Tvrzník se vyjádřil nejen k uplynulé sezoně, ale i k nadcházející. Pro trenéry bude prioritou udržet mladší a starší žáky po třídách. Trenérský tým bude také muset zapracovat a to na zvýšení konkurence a počtu hráčů u juniorů. Hlavním cílem dorostu bude hrát opět horní polovinu tabulky a nadstavbu. Letní příprava bude pro týmy bohatá.

Jaké jsou letos zásadní změny v mládeži a jak byste obecně zhodnotil sezonu litoměřické mládeže?

Tak žádné velké změny neproběhly. Trenérský tým zůstává stejný jako v předešlé sezoně. Pouze Václav Rubeš bude hlavním trenérem staršího dorostu. Jinak jsme teda určitě čekali víc od juniorů. Mysleli jsme si, že na tom budou líp, takže teď budou muset máknout o něco víc. Samozřejmě to závisí i na nedostatku počtu hráčů, na tom bychom chtěli s kolegy zapracovat zase my. Cílem u staršího a mladšího dorostu bylo zachránit soutěž, ale myslím si, že jak mladší, tak starší dorost by měl hrát v horních patrech, což se nám nepovedlo, takže to bych taky nehodnotil moc pozitivně. Zatímco u starších a mladších žáků nám jde spíš o to hrát dobrý hokej a naplnit ty třídy hráči.

Jak probíhají tréninky přes prázdniny a jak jste spokojeni s jejich přístupem?

Tréninky u těch starších probíhají téměř každý den. Od osmé třídy je to čtyřikrát týdně a využíváme jak zimní stadion, tělocvičnu tak i koupaliště nebo venkovní hřiště 6. ZŠ. Co se bavíme s trenéry, tak ten přístup je zatím hodně dobrý. Všechny týmy trénují letos super. Možná jen u těch starších tříd to není úplně ono. Tam by si měli uvědomit, že se to začne za chvíli lámat a měli by přitlačit. Problém je ale hlavně u pátých a šestých tříd, kde je nedostatek hráčů. Také budeme chtít více zapojit naše mladé hráče s trenérskou licencí do tréninků mládeže, což jsou zatím čtyři hráči z „A“ -- Dominik Málek, Pavel Zajan, Jaromír Chmel a Václav Racek.

Už se ví, s kým budou první přípravné zápasy?

To je v kompetenci jednotlivých trenérů, kteří to řeší přes Jana Fišeru. Mladší dorost by měl odehrát osm až devět přátelských utkání a dva turnaje. Budou toho mít hodně, stejně tak ostatní týmy. Také řešíme, jestli se pojede na nějaké další turnaje, ale to se bude probírat až během srpna.

Jaké jsou hlavní cíle a plány pro nadcházející sezonu?

Určitě u juniorů bychom chtěli hrát výš než loni, tam zapracují víc, jak hráči, tak i trenéři. Také starší dorost bychom chtěli mít opět v horní polovině a úspěšně se propracovat do nadstavby. V mladším dorostu je těch kluků opravdu hodně a konkurence je veliká, takže je budeme chtít také udržet co nejvýš. Ale hlavním úkolem je udržet mladší a starší žáky po třídách, což pro nás bude hodně těžké, protože tam máme málo hráčů.