2. 5. 2016 | Miroslav Kejmar

Kališníci hlásí první posily!

Jedna z nejzajímavějších částí hokejové sezóny je zde -- letní přestupové období. To bylo zahájeno prvního května a litoměřický Stadion se může hned na jeho začátku pyšnit několika slibnými posilami do dalšího ročníku, přičemž s dalšími stále probíhají jednání. Jména potvrzených přírůstků do kališnických řad najdete níže.

Velkou posilou, od které si trenéři hodně slibují, je slovenský útočník Matúš Paločko. Loňskou sezónu nastupoval za Poprad, kde si připsal 21 bodů ve 35 zápasech. V sezóně 2014/2015 se stal nelepším střelcem slovenské extraligy a odehrál dvě utkáním za reprezentaci. K týmu se připojí v úterý.

Litoměřice také přivedly tři obránce. Prvním je silový bek Ondřej Smetana, který loni působil v nedalekém Ústí nad Labem. “Velmi dobrý obránce. Chtěli jsme hráče takového typu, s velkými fyzickými parametry, abychom takových hráčů měli víc”, řekl Miloš Říha na adresu vysokého zadáka.

Dalším je Jiří Jebavý, který zde v uplynulé sezóně nastoupil k pěti utkáním a byl viditelnou posilou. Kromě krátké štace v Litoměřicích strávil většinu sezóny v druholigovém Vrchlabí. Poslední akvizicí do zadních řad je Matěj Bažant, který se v minulé sezóně rovněž ukázal v dresu Stadionu, ale většinu utkání odehrál v Šumperku. V tomto roce už bude od začátku oblékat litoměřické barvy.

Dále klub prodloužil spolupráci s Martinem Michajlovem, Jaromírem Chmelem, Dominikem Málkem, Alešem Pavlasem, Jakubem Šulcem, Václavem Rackem, Davidem Švagrovským a Milanem Valáškem. Posledním “přírůstkem” do šatny A-týmu jsou hráči na zkoušku. O místo v sestavě se popere mládí z loňské juniorky -- Lukáš Ransdorf, Ondřej Sýkora a Pavel Zajan.

Naopak z jiných týmů přišli na tzv. “try out” Tomáš Šťastný a Jan Veselý. Šťastný patřil k nejlepším hráčům ve druholigovém Vrchlabí a trenéři se mu rozhodli dát šanci. “Jan Veselý je velmi talentovaný hráč, v ročníku 1994 patřil možná k nejlepším hráčům v České republice. Loni hrál v Kolíně druhou ligu, kde byl nejlepší hráč. Zkusíme ho a uvidíme jak se to vyvine”, poznamenal Říha.