19. 2. 2016 | David Motloch, Vojtěch Martinek

Musíme hrát celých šedesát minut, hodnotí Petr Přeučil

Mostecký rodák začal s hokejem v Litvínově. Následující čtyři roky strávil v kanadské juniorce a v roce 2001 byl draftován týmem New York Rangers. Po svém návratu do Česka na chvíli znovu oblékl dres Litvínova, který následně vyměnil za žlutou a modrou ústeckého Slovanu. Další zkušenosti sbíral ve Vsetíně, Hradci Králové a Berouně. Sezonu 2010 - 2011 strávil v Litoměřicích. Následujícím působištěm byl Most střídavě s Ústím nad Labem. V úvodní dvacetiminutovce prvního utkání předkola měl dvě velké šance, které však zastavil havířovský gólman Marek Laco.

Petře, v první třetině jste měli herně navrch, ale nakonec jste prohráli. Jak hodnotíš dnešní zápas?

Je to těžké... my prostě nehrajeme šedesát minut. Kdybychom celé utkání hráli tak, jako v první třetině, tak by měl Havířov problémy. Ale jdeme dál, zítra je nový den.

V první třetině jsi sám měl dvě tutovky, jak jsi ty situace vnímal z tvého pohledu?

Neřekl bych, že to byly tutovky. Nejdřív jsem to zkoušel od gólmana, nějak to tam projelo před brankovištěm. Druhou šanci jsem střílel zpoza branky, do gólmana... musíme jít štěstí naproti, no.

Zítra odveta, jak bude ten zápas podle vás probíhat? S čím do zápasu půjdete?

Jak jsem říkal, musíme hrát tak, jak jsme dnes hráli prvních dvacet minut. Nesmíme bláznit, když dostaneme gól. Myslím si, že by jsme zítřejší zápas mohli vybojovat.

(Autor ohlasu: David Motloch, www.hc-havirov.cz)