20. 2. 2016 | Vojtěch Martinek

Přinese odveta vyrovnání série?

Kališníci si v prvním utkání předkola nevedli špatně, avšak jejich výkon na vítězství nestačil. Litoměřičtí domácí Havířov přestříleli a na gólmana Marka Laca vyslali celkem dvaatřicet střel, avšak ani jedna z nich se neujala. Otázkou se nyní stává, co přinese sobotní odveta. Vyrovná dnes Stadion stav série na 1:1, nebo budou v úterý na domácím ledě bojovat o přežití? Utkání začne, stejně jako v pátek, v 17:00.

1. zápas: Havířov - Litoměřice 3:0

Kališníci vstoupili do zápasu dobře a v úvodní dvacetiminutovce si vypracovali více šancí, než hosté. Zejména Petr Přeučil měl v páté minutě velkou příležitost otevřít skóre -- jeho střela ale trefila pouze horní tyč.

Prostřední třetina už tak dobrá nebyla. Krátce po vlastním oslabení otevřel skóre Jiří Krisl a o pár minut později se trefil Karol Korím. To ale nebylo vše. V třiatřicáté minutě přidal Václav Meidl další zásah a rozjetý Havířov vedl už 3:0.

Do konce utkání bylo k vidění spoustu šancí na obou stranách kluziště, ale gól již havířovská K&K PNEU Aréna neviděla. Domácí AZet tedy zvítězil 3:0 a připsal si první výhru v sérii. Velký podíl na výhře měl fenomenální Marek Laco, který pochytal všech dvaatřicet střel kališníků.

AZ Havířov - HC Stadion Litoměřice 3:0
(0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Krisl (Mazanec), 29. Korím (Lenďák, Kanko), 33. Meidl (Lenďák, Sztefek).
Rozhodčí: Trombík, Kubičík - Novák, Ganger.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1728.
Střely na branku: 27:32.
Průběh utkání: 3:0.

Sestava Havířova: Laco (Matoušek) – Lenďák, Krisl, Mazanec, Doudera, Korím, Punčochář, Graca – Štumpf, Pechanec, Kotala – Kanko, Meidl, Gřeš – Kalus, Sedláček, Sztefek – Bednář, Hudeček, Maliník – Matějek.
Sestava Litoměřic: Pavelka (Michajlov) – Toman, Mikliš, Pavlas, Bažant, Šulc, Jebavý, Bílek – Švagrovský, Kalla, Horna – Kopta, Nedvídek, Doležal – Přeučil, Berger, Valášek – Beránek, Šťastný, Rousek – Brandejský.