21. 12. 2015 | Vojtěch Martinek

Prodlouží kališníci benátské trápení?

Týden dlouhá reprezentační přestávka je za námi, kališníky čeká předposlední domácí zápas letošního roku. Netradičně v úterý přijedou do Kalich Areny v rámci dohrávky 34. kola středočeské Benátky nad Jizerou, které se již od října beznadějně trápí. V obou letošních střetech Stadionu s jejich úterním soupeřem vzešly vítězně Litoměřice. Zvítězí kališníci nad Benátkami i potřetí? Utkání začíná v 18:00.

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Porovnání
úterních
soupeřů

33
počet odehraných zápasů
34
12-6-4-11
celková bilance
9-2-2-21
7.
postavení v tabulce
12.
52
získané body
33
104
počet vstřelených branek
86
114
počet obdržených branek
102
Jaroslav Kalla (10+14) - 24 b.
nejproduktivnější hráč
Jan Plodek (7+16) - 23 b.
Zdeněk Doležal;
Martin Procházka;
Lukáš Nedvídek - všichni 12 gólů
nejlepší střelec
Jan Ordoš - 11 gólů
Jaroslav Kalla;
Martin Ondráček - oba 14
nejvíce asistencí
Jan Plodek - 16
Jakub Šulc - 85 TM
nejtrestanější hráč
Tomáš Havlín - 48 TM
Jaroslav Pavelka – 91,11%
Adam Svoboda - 86,21%
Martin Michajlov - 85,45%
úspěšnost brankářů
Jan Lukáš - 91,08%
Marek Schwarz - 90,81%
Lukáš Hosnedl - 89,41%
Vladislav Habal - 91,82%
Martin Růžička - 93,75%
Martin Sejpal - 95,24%
David Vacek - 100%
81,87%
ubráněná oslabení
83,66%
18,29%
využití přesilovek
16,67%

Benátky pod lupou

Posledních pět zápasů Benátek

  • Třebíč - Benátky 1:2sn.
  • Benátky - Most 2:4
  • Jihlava - Benátky 3:1
  • Benátky - Havířov 1:2
  • Benátky - Ústí 4:6
Stadion naposledy přivítal Benátky v Kalich Aréně 28. září v rámci osmého kola letošního ročníku WSM Ligy. Středočeši se v té době nacházeli na třetí příčce soutěže, což významně předčilo jakákoliv předsezónní očekávání. Nyní je ale vše jinak – Benátky jsou až třetí od konce a i přes veškeré snahy mateřského Liberce pozvednout jejich farmu do vyšších pozic v tabulce se klub od řeky Jizery stále trápí. Benátkám se relativně dařilo v první čtvrtině soutěže, avšak po výhře nad Slavií v patnáctém kole následovala série sedmi porážek, kterou ukončila až výhra na domácí půdě proti Šumperku. Vítězství nad předposledním celkem tabulky ale Středočechy neprobralo a následovala další šňůra porážek, tentokrát šestizápasová. Zatím poslední vítězství si Benátky připsaly ve třicátém kole, kdy zaskočily domácí Třebíč a odvezly si domů dva body po výhře 2:1 po nájezdech. Farma Liberce si v posledních dvaceti kolech připsala pouhých osm bodů a pokud zítra v Kalich Areně padne, bude to její pátá porážka v řadě.

Komu se daří?

Tabulku produktivity Benátek vede Jan Plodek. Extraligou ostřílený veterán nasbíral v letošním ročníku zatím třiadvacet bodů v pětadvaceti zápasech. S sedmibodovou ztrátou na Plodka sdílí druhé místo útočníci Dominik Lakatoš (5+12) a Jan Ordoš, který je s jedenácti zásahy nejlepším střelcem Středočechů. Daří se i zkušenému Václavu Pletkovi (1+4), který do týmu přišel na konci listopadu. V brance liberecké farmy panuje chaos. V letošním ročníku se mezi třemi tyčemi benátské svatyně představilo hned sedm gólmanů, přičemž nejvíce utkání (čtrnáct) odchytal Jan Lukáš. Devět startů má na kontě Marek Schwarz, sedm Lukáš Hosnedl, tři Václav Habal a po jednom startu mají David Vacek s Martinem Růžičkou a Martinem Sejpalem.

Benátky bez nejúspěšnějšího střelce

Jan Ordoš chyběl v sestavě Benátek v posledních dvou zápasech a jeho jméno nebude figurovat ani na soupisce pro úterní zápas. Devatenáctiletý forvard byl totiž nominován na Mistrovství světa juniorů a Benátkám tak bude chybět až do ledna.

Do Finska s juniorskou reprezentací také odjeli litoměřičtí obránci Ondřej Mikliš a Filip Hronek, a tudíž ani oni do úterního střetu v Kalich Areně nezasáhnou.

Vzájemné zápasy v sezóně 2015/16

9. kolo: Litoměřice - Benátky 4:2
Branky a nahrávky: 4. Procházka Ma. (Rousek), 6. Nedvídek (Kopta, Jank), 39. Doležal (Švagrovský), 57. Kopta (Ondráček) – 50. Havlín (Plodek, Miškovský), 51. Víšek (Černoch, Volf)

21. kolo: Benátky - Litoměřice 2:3 po sn.
Branky a nahrávky: 21. Etchegary (Špaček), 27. Ordoš (Huňa) – 6. Švagrovský (Nedvídek), 11. Kopta (Vašíček, Troliga), rozh. náj. Ondráček

Poslední zápasy obou týmů

33. kolo: Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice 4:7
Sestava Litoměřic:
Pavelka – Plášil, Šulc, Pavlas, Málek, Čáp, Jank, D. Bílek – Kalla, Švagrovský, Doležal – Ondráček, Rousek, Vantuch – Berger, Valášek, Kopta – Racek, Miškář, Krátoška.

34. kolo: HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústí nad Labem 4:6
Sestava Benátek:
Lukáš (Hosnedl) – Říha, Hubáček, Kalina, Vitásek, Kajínek, Ulrych, Pabiška – Stránský, Plodek, Pletka – Jonák, Havlas, Špaček – Havel, Kuťák, Dlouhý – Ďurač, Svoboda