4. 12. 2015 | Petra Pilbauerová

Rád soupeře provokuji, říká Aleš Pavlas

Rodák z Havlíčkova Brodu a poctivý obránce Aleš Pavlas je zkušenou oporou litoměřického A-týmu. Do Extraligy se probojoval už jako junior a to v dresu Slavie. Jeho další start se přesunul do ústeckého Slovanu, kde se po následující čtyři sezony stal neodmyslitelnou součástí týmu. Poté se přesunul do Kladna a dvakrát si vyzkoušel extraligové play off. Další zastávkou byl Chomutov, ale zkušenosti získal i v několika dalších klubech.

Motor České Budějovice není snadným soupeřem. Počítali jste předem s tím, že před sebou nemáte lehké utkání?

Ano, takový zápas jsme čekali. Vzhledem k průběhu utkání je získaný bod cennou odměnou.

Pár minut před koncem poslední třetiny bylo skóre vyrovnané. Věřili jste tomu, že by zápas mohl dopadnout i jinak?

Myslím si, že jsme tomu šli naproti a snažili jsme se. Útok na bránu hostí nás odměnil dvěma brankami, které zajistily prodloužení.

V první třetině se Martinu Ondráčkovi podařila nastřelit tyčka. Pokud by místo toho došlo ke vstřelení branky, možná by se zápas odvíjel jinak..

Je to možné, ale podle mého názoru naše hra nebyla po dobu dvou třetin dobrá. Neměla ten správný náboj. Ve chvíli, kdy Motor navýšil na 2:0, jsme se snažili o otočení skóre, abychom získali alespoň bod.

Nevidíte v zápasu proti Českým Budějovicím podobnost s utkáním proti Jihlavě?

Podobné si určitě jsou. Během posledních utkání máme problém se střílením branek. Nejdeme tolik do brány, chybí nám důraznost a mnohdy situace přehráváme.

Během hry vás trápila častá vyloučení. Pracujete na zlepšení, aby k tomu nedocházelo?

Fauly jsou o pohybu, což znamená, že ten náš není úplně správný. Navíc situace mnohdy vyhodnocujeme příliš pozdě. Snažíme se to zlepšit, protože nás pak hra při častých oslabeních stojí příliš mnoho sil.

Připadalo Vám tedy, že by týmu docházely síly?

To ani ne, natrénováno máme dost. Do konce třetiny nám chyběla určitá dravost. Stejně jako během zápasu proti Jihlavě to ze začátku vypadalo, že z utkání vyjdeme bez branky. V poslední třetině se to naštěstí zlomilo.

Trochu to vypadá, že se vaše herní strategie pozměnila. Inkasujete méně branek, ale zároveň i méně střílíte.

To bývá většinou umocněno tím, že pokud se hraje ofenzivně, branky se inkasují a naopak. Problém je v tom, že nehrajeme jednoduše.

Máte za sebou nelehké zápasy proti Jihlavě a Českým Budějovicím. Jak se těšíte na utkání proti Ústí nad Labem?

Já osobně mezi soupeři příliš nerozlišuji. Všechny zápasy jsou těžké, ať už je soupeřem favorit tabulky nebo ten poslední a já se proti všem snažím hrát provokativně.