30. 11. 2015 | Vojtěch Martinek

Uspějí kališníci doma proti Motoru i napodruhé?

Ve středu nás čeká první ze dvou domácích zápasů dnešního týdne. Stadion na domácí půdě vyzve českobudějovický Motor – jeden z nejlepších celků letošní sezóny. Kališníci v obou předešlých vzájemných zápasech Jihočechy pořádně potrápili a na domácí půdě dokonce Budějovice zdolali v samostatných nájezdech. Uspějí Litoměřice proti Motoru v Kalich Areně i podruhé? Utkání začíná ve středu v 18:00.

HC Stadion Litoměřice - HC Motor České Budějovice

Údaje před
20. kolem

Porovnání
po 1. - 19. kole
9-6-3-10
celková bilance
14-4-1-9
8.
postavení v tabulce
4.
42
získané body
51
87
počet vstřelených branek
95
100
počet obdržených branek
76
Jaroslav Kalla (9+11) - 20 bodů
nejproduktivnější hráč
Josef Straka (14+18) - 32 bodů
Lukáš Nedvídek;
Martin Procházka - oba 11 gólů
nejlepší střelec
Josef Straka - 14 gólů
Jaroslav Kalla - 11
nejvíce asistencí
Josef Straka;
Martin Heřman - 18
622
trestné minuty
405
Jakub Šulc - 81 TM
nejtrestanější hráč
Jakub Suchánek - 51 TM
Jaroslav Pavelka – 90,65%
Adam Svoboda - 86,21%
Martin Michajlov - 85,45%
úspěšnost brankářů
David Gába - 92,54%
Ondřej Bláha - 92,51%
19,01%
využití přesilovek
22,14%

Motor pod lupou

Posledních pět zápasů Motoru

  • Motor - Kladno 9:7
  • Jihlava - Motor 4:2
  • Motor - Benátky 4:1
  • Havířov - Motor 1:3
  • Motor - Prostějov 4:2

Motor zatím plní všechna očekávání. Tým z jihu Čech se pohybuje v první pětce tabulky a nebýt odečtení šesti bodů za neoprávněný start Martina Semráda v utkáních proti Benátkám a Havířovu, byl by momentálně na druhém místě. Sezónu zahájil na jedničku – po sedmi kolech ztratil pouze tři body a nacházel se na chvostu WSM Ligy. Po krátké pauze se na první místo vrátil v 16. kole, avšak o dvě kola později je kontumace oněch dvou vyhraných duelů srazila až na třetí místo.

Stadionu i Motoru se jak v přesilovkách, tak i v oslabení daří obdobně. České Budějovice jsou s dvaadvaceti procentním využitím početních výhod druhým nejlepším celkem v lize, Stadion je s devatenácti procenty třetí. Kališníci ubránili celkem 81,8% svých oslabení, jižané o necelé procento víc.

Komu se daří?

Josefu Strakovi (na fotce). Sedmatřicetiletý veterán zatím v letošní sezóně nasbíral třicet dva bodů za čtrnáct gólů a osmnáct asistencí. Se Strakou v jedné formaci nastupují také David Heřman (12+18) a Tomáš Nouza (12+16). Tito tři borci v letošním ročníku dohromady nasbírali celkem úctyhodných devadesát bodů a jsou jednou z nejnebezpečnějších formací celé ligy. Motor se může také spolehnout na kvalitní brankářskou dvojici David Gába a Ondřej Bláha, kteří mají téměř totožný počet startů a procentuální úspěšnost.

Poslední střet Stadionu s Motorem

HC Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice 4:3 po sn. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
14. Pajič (Marek, Guman), 55. Vráblík (Straka), 58. Škoda (Žálčík), rozh. náj. Rob – 14. Kalla (Procházka, Pavlas), 33. Rousek (Kalla, Pavlas), 46. Troliga (Berger).

Na Motor bez Angela

Utkání v Havířově bylo posledním zápasem Angela Krsteva v litoměřickém dresu. Jeden z pilířů kališnické obrany se v úterý rozhodl přestoupit do pražské Slavie. Čtyřiatřicetiletý Krstev nevynechal letos ani jediný zápas a se třinácti asistencemi byl nejlepším nahrávačem Litoměřic.

Poslední zápasy obou celků

HC AZ Havířov 2010 - HC Stadion Litoměřice 3:4
Sestava Litoměřic:
Pavelka (Michaljov) – Krstev, Plášil, Pavlas, Málek, Bílek, Hronek, Piegl – Kalla, Vantuch, Doležal – Ondráček, Nedvídek, Beránek – Kopta, Berger, Rousek – Valášek, Racek, Procházka

HC Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 4:2
Sestava Motoru:
Gába (Bláha) – Kolmann, Kříž, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec, Klinecký – Květoň, Pajič, Chovan – Nouza, Straka, Heřman – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Škoda, Prokeš, Babka