15. 11. 2015 | Petra Pilbauerová

Ondřej Mikliš hodnotí utkání s Prostějovem

Utkání s prostějovskými Jestřábi, ve kterém si připsal jednu asistenci, zhodnotil mladý bek Ondřej Mikliš. Šumperský odchovanec Ondřej Mikliš působí v Litoměřicích druhým rokem. Jedním z jeho velkých úspěchů je spoluúčast na výhře stříbrné medaile, kterou si česká reprezentace do osmnácti let vybojovala vloni ve Finsku.

Máte za sebou těžké utkání, ale nakonec se vám podařilo vstřelit pár dalších branek a vytvořit si tak náskok, který soupeř již nevyrovnal. Jak byste zápas celkově zhodnotil?

Byla to utrápená hra, ale přinesla nám cenné tři body. Během první třetiny se nám dařilo, ale druhá už byla podstatně horší. Podařilo se nám čtyřikrát vystřelit, z toho tři střely byly až v poslední minutě třetiny. Musíme na tom zapracovat, protože je to málo.

Měli jste pocit, že soupeř pozměnil svoji herní strategii? Nebo vám to komplikovala oslabení?

Možná jim naše vyloučení pomohla k tomu, aby se dostali do lepšího tempa. Byli rychlejší a asi i sebevědomější.

Co jste si řekli s trenérem po druhé periodě?

Vytkl nám, že musíme dodržovat systém, který nám nařídil.

V týmu soupeře byli i hráči, se kterými se osobně znáte. Narazili jste na sebe během hry?

Ano, dostal jsem se do souboje s Dominikem Volkem. Jinak nebyla příležitost, ale po zápase spolu prohodíme pár slov.

Litoměřicím se podařilo Prostějov přeskočit a ten je teď o bod za námi. Kam byste ho zařadil? Je to oblíbený nebo naopak neoblíbený soupeř?

Já to osobně příliš nerozlišuji. Do každého zápasu se snažím vstoupit s co největším nasazením a na tohle příliš nehledím.

V Litoměřicích jste druhým rokem. Vidíte rozdíl mezi loňským týmem a tím letošním?

Jsou tu hráči, kteří to hrají poprvé. Buďto se sem dostali z druhé ligy nebo loni působili ještě v hradecké juniorce. Naopak kluci ze Sparty, který tu hráli už v minulém roce, jsou zvyklý na rychlý hokej. Někteří mají za sebou i zkušenost z Kanady. Podle mého názoru jsou obě strany, co se zkušeností týče poměrně vyrovnané. Teď za sebou máme šňůru výher, tak doufám, že letošní sezona skončí ještě lépe než ta loňská.

Našel by se v uplynulých kolech zápas, který byste označil jako nejpovedenější?

V tuhle chvíli mě žádný nenapadá, ale vzpomněl bych si na nejméně povedený a tím by bylo utkání proti Mostu.