19. 10. 2015 | Petra Pilbauerová

Angel Krstev: Fanoušci jsou nepostradatelní

Angel Krstev je mnohonásobný reprezentant a velká opora litoměřického A-týmu. Zkušený obránce s bulharskými kořeny působil například v dresu Slavie nebo Bílých Tygrů. Za sebou má i angažmá v Itálii.

Jak byste zhodnotil souboj s Havířovem?

Utkání bylo trochu nervózní z naší strany, protože jsme si dobře uvědomili vážnost situace. Je potřeba, abychom se do dalších zápasů pouštěli na sto procent. Nemůžeme si dovolit prohrávat nebo ztrácet body. To se nám podařilo zlepšit, protože je to naším společným cílem. Sice jsme se dopustili nějakých chyb, ale zápas jsme zvládli a z výhry máme radost.

Po minulém utkání vzrostly obavy ohledně počtu diváků, ale evidentně na vás nezanevřeli a to je dobře…

Diváci jsou důležití. Kdyby nebylo fanoušků, tak by nemělo význam hrát hokej. Mohli bychom se jít klidně klouzat někam na rybník.

V defenzívě je spolu s vámi mnoho mladých obránců. Jak se Vám s nimi hraje?

Stále se učí a spolu s tím je spojena i určitá zodpovědnost. Díky tomu je to možná o něco těžší, ale poslouchají, nechají si poradit a to mnohé usnadní. Věřím, že z nich budou dobří obránci, ale stále je na čem pracovat.

Je pravda, že dostáváte více prostoru například oproti začátku loňské sezony?

Jde o rozhodnutí trenéra a já jsem za to samozřejmě rád, protože se mi pak mnohem lépe hraje, pokud se na led dostanu častěji.

Čtvrtina zápasů je za vámi. Věříte v posun týmu nahoru tabulkou?

Kdybych nevěřil, tak bych asi ani nemohl hrát. Každopádně nás čeká hodně těžké práce. Mančaft je mladý a tak nemá příliš zkušeností. V začátcích se asi každý hráč musí zbavit určité naivity, která pak zavdává chybám. Jakmile se mladší hráči naučí tomu, co obnáší dospělý hokej jako je udržení si pozice, schopnost předvídat situaci nebo úspornější hra, tak se nám tím spíš podaří zvednout.

Jste jakožto zkušený hráč zvyklý zastávat v týmu vůdčí roli?

Myslím si, že tak mladý mančaft je v první lize v porovnání s ostatními týmy spíš raritou. Je to možná trochu extrém. Zkušenosti přicházejí s věkem a je nutné, aby kluci na sobě pracovali. Pak bude jejich hra vypadat úplně jinak.

Jaký je z Vašeho pohledu váš nejpovedenější zápas za uplynulou dobu?

Těžko soudit. Podle mého názoru například utkání proti Benátkám bylo povedené. To se nám téměř po celou dobu podařilo předvádět takový hokej, jaký má správně být. Často se nám ale spíš stává, že se nám zápas vesměs daří a pak dojde ke zlomu, kdy se nám nepovede třetina a tím se to pokazí.

Závěrečná otázka. Jak se cítíte po fyzické stránce?

Cítím se dobře. Jako mladý kluk.