15. 9. 2015 | Vojtěch Martinek

První derby je tu, Stadion poměří síly se Slovanem

Čtvrté kolo WSM Ligy nabídne velmi atraktivní střet domácích kališníků s jejich největšími rivaly – ústeckým Slovanem. Z dvou celků je zatím úspěšnější Ústí, které dvě ze tří utkání vyhrálo a v tom posledním dokázalo, díky skvělé druhé třetině, porazit Havířov 7:4. Proti Litoměřicím to však lehké mít nebude. Stadion předvedl skvělý výkon v posledním utkání s Motorem a jistě se bude snažit na první úspěch sezóny navázat. Kdo se stane prvním králem tradičního severočeského derby? To se dozvíme zítra, ve středu 16. 9.

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
4. kolem

Porovnání
po 1. - 3. kole
0-1-0-2
celková bilance
2-0-0-1
12.
postavení v tabulce
4.
8:14
skóre
11:9
2
získané body
6
2,67
průměr vstřelených branek
3,67
4,67
průměr obdržených branek
3
Jaroslav Kalla - 4
nejproduktivnější hráč
Jiří Rys - 5
Jaroslav Kalla - 3
nejlepší střelec
Jiří Kuchler;
David Tůma;
Zdeněk Kubica - všichni 2
Angel Krstev - 3
nejvíce asistencí
Jiří Rys - 4
44
trestné minuty
46
Martin Ondráček - 12
nejtrestanější hráč
Jiří Kuchler - 12
Tomáš Král – 85,71%;
Jaroslav Pavelka - 87,76%
úspěšnost brankářů
Jakub Soukup - 91,82%
11,11%
využití přesilovek
16,67%

Slovan doma neporažen, venku ale padl

Posledních zápasy Ústí

  • Ústí - Most 3:1
  • Jihlava - Ústí 4:1
  • Ústí - Havířov 7:4

Hned v prvním kole Ústí přetrhlo nelichotivou sérii pěti prohraných zápasů v řadě, se kterou zakončilo letošní přípravu. Na domácí půdě se hokejistům Slovanu podařilo zvítězit nad Mostem 3:1. Severočeši si dělali zálusk na další bodový zisk proti Dukle, ovšem z Jihlavy nakonec odjeli zklamáni. Jediná trefa Kuchlera nestačila ani na jeden bod a Slovan tak odjížděl z Vysočiny s prázdnou. V následujícím utkání však nebyl žádný důvod k smutku. Domácí rozstříleli hosty z Havířova 5:0 v prostřední části a po dvou třetinách tedy Slovan vedl 6:1. AZet se sice v závěrečné dvacetiminutovce do utkání vrátil, ale Ústí si nakonec výhru pohlídalo.

V čele Slovanu stojí kališník

Nejproduktivnějším hráčem Slovanu v letošní sezóně je zatím Jiří Rys (1+4; na fotce). Před příchodem do Ústí z Mladé Boleslavi působil Rys právě v Litoměřicích, kde si v minulé sezóně připsal úctyhodných 24 bodů v 25 zápasech. Dalšími velkými oporami jsou například obránce Ondřej Smetana (1+3), útočníci Jiří Kuchler, David Tůma a Zdeněk Kubica (všichni 2+1) nebo brankář Jakub Soukup (91,82% úsp.).

Změny v kádru Slovanu

Příchody: Jakub Soukup (Most), David Skočovský (Vrchlabí), Matěj Hes (Ml. Boleslav), Jiří Kurka (Ml. Boleslav), Jiří Kuchler (Weiden, NĚM3), Antonín Melka (Havl. Brod), Jiří Rys (Ml. Boleslav), Jan Křivohlávek (Třebíč), Patrik Podsedníček (Ml. Boleslav), David Pavlíček (Havl. Brod), Dominik Novák (Kobra Praha), Tomáš Sýkora (Sokolov)

Odchody: Michael Petrásek (Litvínov), Tomáš Kolafa (konec kariéry), Tomáš Rod (Prostějov), Tomáš Vávra (Vsetín), Jakub Pořický, Martin Hanzl (Most)

Poslední zápasy týmů

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice 5:4 po sn. (2:1, 0:3, 2:0 - 0:0)

Sestava Litoměřic: Pavelka (Král) – Krstev, Piegl, Šulc, Plášil, Čáp, Bílek, Mikliš – Procházka Ma., Kalla, Rousek – Kopta, Švagrovský, Doležal – Berger, Nedvídek, Ondráček – Valášek, Racek, Procházka Mi.

HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Havířov 7:4 (1:1, 5:0, 1:3)

Sestava Ústí: Soukup (Lavinger) – Kurka, Smetana, Macek, M. Vágner, Bernad, Hes, Skočovský – D. Tůma, Roubík, Kloz – Rys, Kubica, Kuchler – Křivohlávek, Gengel, Navarra – D. Novák, Kopta.