24. 8. 2015 | Jan Prošek

Série venkovních zápasů končí, Litoměřice míří do Benátek

Poslední, čtvrtý, duel ze série zápasů ve venkovním prostředí čeká na hokejisty Litoměřic. Stadion cestuje do Benátek nad Jizerou, kterým má co vracet. Tyto dva týmy se v přípravě již střetly. První domácí představení Litoměřice nezvládly, prohrály 3:4. Podaří se Stadionu odveta? Úvodní buly tohoto duelu bude vhozeno 25. srpna v 18 hodin.

Aktuální forma soupeře

Dvě výhry a dvě prohry. To je bilance hráčů Benátek v letošní přípravě. Na úvod sezóny se ve městě nad Jizerou představil tým hrající Kontinentální Hokejovou Ligu - Yugra Khanty-Mansiysk. Rozdíl mezi KHL a první ligou byl viditelný. Rozhodčí navíc domácímu týmu udělili celkem čtrnáct dvouminutových trestů, což zabránilo lepšímu výsledku. Ruský celek se radoval z výhry 4:1. Prvním venkovním duelem byl zápas v Litoměřicích. Fanoušci na severu Čech viděli celkem sedm branek, hned pět z nich padlo v přesilových hrách. Litoměřice prohrály 3:4, o výsledku rozhodla první třetina, v níž inkasovaly dvakrát. Druhá dvacetimutovka byla na skóre vyrovnaná 2:2, v té třetí se prosadil Stadion. Velmi cenný skalp získaly Benátky v zápase se Slavií. Do hlavního města cestoval mladý tým, který předvedl dobrou obrannou hru. Díky defenzivě se Benátky radovaly z výhry 3:1. Zatím poslední duel odehráli hokejisté Benátek v Mostě. Po brance Přeučila vedli domácí 1:0, krátce před první sirénou vyrovnal z trestného střílení Špaček. Více toho hosté nepředvedli, a tak prohráli 1:3.

Komu se daří

Jediným dvougólovým střelcem v kádru Benátek je Adam Jandejsek, který se dvakrát prosadil právě v zápase proti Litoměřicím. V dobrém světle se ukazuje také Jan Víšek (1+2) mající na svém kontě 559 startů v české nejvyšší soutěži. Dva kanadské body získal Daniel Špaček a Luka Petelin. Druhý jmenovaný, rodák ze slovinského Mariboru, opustil kádr Benátek před několika dny. V brance dostávají prostor dva gólmani. Jan Lukáš odchytal pouze duel s Litoměřicemi, v ostatních zápasech se mezi tři tyče postavil Marek Schwarz.

Poslední zápasy

HC Most – HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Benátky n.J.: Schwarz – Čermák, Říha, Havlín, Jandejsek, Mrázek, Arlt – Višek, Volf, Dlouhý – Špaček, Miškovský, Ordoš – Petelin, Bittner L., Matějček – Hrníčko, Černoch, Schwamberger

HC Most – HC Stadion Litoměřice 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Král) – Bílek, Šulc, Piegl, Málek, Milkiš, Chmel, Šikner – Racek, Kalla, Antončík – Doležal, Švagrovský, Ondráček – Berger, Valášek, Sýkora – Zajan, Brandejský, M. Procházka