14. 4. 2015 | Tisková zpráva

Mountfield HK novým extraligovým partnerem Stadionu Litoměřice

HC Stadion Litoměřice uzavřel novou smlouvu o spolupráci – jeho partnerským extraligovým klubem bude od příští sezóny 2015-2016 Mountfield HK.

„Na tříletou smluvní spolupráci se Spartou Praha chceme navázat novou partnerskou smlouvou, která našemu klubu dokáže nabídnout zajímavou perspektivu dalšího výkonnostního posunu, a to jak prvoligového A-mužstva, tak potenciálně i našich mládežnických týmů. Protože i my máme co nabídnout, hledali jsme znovu silného extraligového partnera s nejvyššími ambicemi. S klubem Mountfield HK jsme se rychle shodli, že si můžeme být vzájemně užiteční,“ říká předseda HC Stadion Litoměřice Daniel Sadil.

Cílem obou klubů je, aby Litoměřice hrály kvalitní hokej v horní polovině tabulky a probojovaly se do vyřazovacích bojů. Pro Mountfield HK znamená spolupracující prvoligový oddíl podstatný prvek v jeho dlouhodobé vizi. „Pro nás je to splnění dalšího cíle, který je velmi důležitý pro to, že získáme jakýsi mezičlánek mezi mládeží a A-týmem. Také zde mohou získávat herní praxi hráči, kteří nebudou tolik vytěžováni v „A“ mužstvu a hráči po zranění,“ přibližuje hlavní důvod nově nastavených vztahů generální manažer klubu Mountfield HK Aleš Kmoníček.

Litoměřice už získaly renomé partnera, který má pro hokej skvělé podmínky v podobě perfektního stadionu a zázemí.

Na úrovni A-týmů budou oba kluby propojené hráči i realizačními týmy. Prvoligové mužstvo Stadionu Litoměřice povede trenérské duo Daniel Tvrzník – Jiří Kučera. „Jirka zná momentálně všechny hráče z Hradce, budeme mít zpětnou vazbu, kterou od trenéra chceme. Domnívám se, že stejnou zpětnou vazbu nám poskytne i Dan Tvrzník, kterého považuji za velmi kvalitního člověka a zkušeného trenéra. Naše dlouholeté sportovní vztahy mě utvrzují v tom, že je to člověk na správném místě,“ říká Aleš Kmoníček. Kádr Litoměřic by měli tvořit z větší části hráči z Hradce Králové, Litoměřice ho doplní hráči, kteří tvořili kostru týmu v uplynulé sezóně a s nimiž má HC Stadion dobrou zkušenost.

Stadion Litoměřice působí v české 2. nejvyšší soutěži 5 sezón. Při svém nováčkovském startu úspěšně bojoval o uhájení prvoligové příslušnosti a obsadil 15. místo (tehdy se hrálo o 16 účastnících), v následujících dvou sezónách už neměl záchranářské starosti, ale na play-off ještě nedosáhl (v obou obsadil shodně 10.příčku), zato v posledních dvou sezónách už se Stadion do play-off probojoval (a obsadil 8., resp. 7.místo). V uplynulých třech sezónách přitom smluvně spolupracoval se Spartou Praha. Teď nadešel čas posunout se dál.