8. 4. 2015 | Tisková zpráva

Spolupráce se Spartou Praha se mění

Od roku 2012 Stadion smluvně spolupracoval se Spartou Praha. Za A-tým nastupovali jak hráči patřící Spartě, tak v sezonách 2012/2013 a 2013/2014 také hokejisté Lva Praha, který rovněž patří do portfolia Sportovního holdingu Praha. Oficiální spolupráce Sparty se Stadionem, která trvala tři roky, nyní končí. Probíhat ovšem bude dál, ale už bez oficiálního rámce. Tato změna neohrožuje působení Stadionu v I. lize.

Spolupráce se Spartou odstartovala v roce 2012, kdy později vznikal také nově utvořený Sportovní holding Praha. V první lize se tak kromě sparťanských hráčů rozehrávali například po zranění i hráči Lva Praha, který působil v sezonách 2012/2013 a 2013/2014 v Kontinentální hokejové lize. "Momentálně je ale situace jiná a smluvní partnerství by nyní bylo pro oba kluby určitým způsobem svazující," vysvětluje Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha.

Důvodem, proč nebyla prodloužena smlouva, tedy není fakt, že by kluby nebyly s formou spolupráce spokojeny. "Právě naopak, se spoluprací s Litoměřicemi jsme byli velmi spokojeni. Díky ní měli naši hráči, kteří nebyli pevnou součástí sestavy, zápasové vytížení. Zejména naši mladí kluci mohli hrát mezi dospělými a absolvovali těžké zápasy,"doplňuje sportovní manažer Sparty Patrik Martinec. Spolupráce Sparty s Litoměřicemi tak bude probíhat i nadále, ale už bez oficiálního smluvního rámce.

Díky dohodě, která trvala tři roky, mohli litoměřičtí fanoušci vidět v dresu svého týmu i takové hráče jako Spencer Humphries, Niko Kapanen, Adam Polášek či Miroslav Forman. "Tři roky spolupráce se Spartou hodnotíme velmi pozitivně a jsme rádi, že bude, i když už na jiné úrovni, pokračovat i nadále," říká Daniel Sadil, předseda HC Stadion Litoměřice.

Stadion prožil historicky nejlepší sezonu, kdy v průběhu základní části dokonce bojoval s favority první ligy o čelo tabulky. Nakonec jeho pouť sezonou skončila v předkole play off. "I tak hodnotíme sezonu velmi pozitivině. I díky spolupráci se Spartou jsme měli silný tým, který hrál atraktivní hokej," popisuje své pocity sportovní manažer Daniel Tvrzník.