7. 4. 2015 | Miroslav Kejmar

Pátá třída stříbrná na domácím turnaji!

Na závěr hokejové sezóny a poslední březnový víkend uspořádal mateřský klub HC Stadion Litoměřice již tradiční velký dvoudenní turnaj "O pohár starosty města Litoměřice", jehož 3. ročník byl tentokrát organizován pro týmy ročníku 2004, tedy pátých tříd. Letošního turnaje se vedle domácího týmu zúčastnilo dalších sedm celků z různých koutů Čech. Úvodní zápasy turnaje byly odehrány systémem každý s každým ve dvou čtyř-členných skupinách. Z těchto skupin následně vždy lepší dva týmy postoupily do finálové skupiny k bojům o 1. - 4. místo a ostatní týmy bojovaly rovněž ve druhé skupině o konečné 5. - 8. místo.

Výsledky turnaje

  • 1. HC Enerigie Karlovy Vary
  • 2. HC Stadion Litoměřice
  • 3. Královští Lvi Hradec Králové
  • 4. BK Mladá Boleslav
  • 5. Bílý Tygři Liberec
  • 6. Berounští Medvědi
  • 7. HC Hvězda Praha
  • 8. HC Krkonoše

Dvoudenní klání nabité mládežnickým hokejem, ve kterém každý tým odehrál pět utkání, zahájil duel domácích Kališníků s týmem HC Krkonoše. Do tohoto utkání domácí „vlétli“ a své soupeře hned na úvod porazili 6:2. Ve druhém utkání však tým Litoměřic narazil na pozdějšího vítěze turnaje tým HC Energie Karlových Varů. I v tomto utkání šly Litoměřice rychle do vedení (už v 10 sekundě), ale Energie velmi rychle vyrovnala, zápas otočila a nakonec zvítězila v poměru 7:3. V posledním utkání skupiny "A" nastoupily Litoměřice proti Bílým Tygrům z Liberce. Výsledek tohoto utkání rozhodoval o tom, který z obou týmů postoupí mezi 4 nejlepší týmy turnaje a tedy do boje o medaile a pohár. Ve velmi dramatickém a vyrovnaném zápase se kališníkům nakonec v samotném závěru dvěma brankami podařilo přetáhnout vítězství na svou stranu v poměru 2:0 a Litoměřice tak šly do finálových bojů z 2. místa ve skupině "A", naopak Liberec se musel spokojit s boji ve skupině o 5. – 8. místo.

O tyto ceny se o víkendu hrálo

Do semifinálového utkání v neděli dopoledne nastoupily Litoměřice proti týmu Královských Lvů z Hradce Králové a tedy vítězi skupiny "B". Do zápasu domácí vstoupili velmi vlažně, a tak hradecký soupeř hned v úvodu utkání poodskočil Litoměřicím na dvoubrankový rozdíl. Kališníci ale zvýšeným úsilím a snahou uspět na domácím turnaji hru nejen vyrovnali, ale dokázali v dramatické koncovce průběh zápasu otočit přetlačit královehradecké Lvy na konečných 4:2 pro Litoměřice. A tím si domácí stadion zajistil nejen účast ve finále turnaje, ale bylo jasné, že domácí tým na získá některou z vytoužených medailí.

Ve finále se tak znovu proti sobě postavil tým domácího Stadionu a Energie Karlových Varů. Ve velmi pěkném a dramatickém utkání hnalo domácí publikum kališníky do boje, nicméně Litoměřice nakonec i podruhé podlehly Energii 2:5, která si tak zaslouženě odvezla z Litoměřic pohár vítěze turnaje a zlaté medaile. Domácí tým však druhým místem na turnaji vylepšil svůj zatím nejlepší výsledek dosavadních ročníků turnaje a litoměřičtí páťáci tak obdrželi ve velmi dobře a silnými týmy obsazeném turnaji skvělé stříbrné medaile a pohár za druhé místo.

Individuální ocenění

  • Nejlepší brankář - Štěpán Vopravil (LIB)
  • Nejlepší útočník - Lukáš Plos (LTM)
  • Nejlepší obránce - Boris Žabka (MLB)
  • Nejužitečnější hráč - Dominik Rymon (KVA)

Velké dík patří Martinu Tvrzníkovi a Janu Fišerovi

Lukáš Plos přebírá cenu za nejlepšího útočníka

V 17:00 hod. bezprostředně po posledním hvizdu finálového klání tak následovalo závěrečné dekorování týmů, rozdělování týmových i individuálních cen, kterého se vedle zástupců vedení domácího klubu HC Stadion Litoměřice zúčastnil mj. také starosta našeho města Litoměřice, pod jehož záštitou se turnaj již několik let v Kalich aréně pořádá. Podle informací ať již z průběhu ale i rekcí po skončení samotného turnaje se všem zúčastněných týmům turnaj velmi líbil, domácí organizátoři odvedli skutečně bravurní výkon. Proto bych chtěl touto cestou poděkovat za kabinu i rodiče páté třídy všem, kteří jakkoliv pomohli turnaj připravit, jmenovitě Martinu Tvrzníkovi, šéftrenéru mládeže a Honzovi Fišerovi, manažerovi Kalich arény, kteří se na přípravách i průběhu turnaje nejvíc podíleli. Páťáci z Litoměřic si turnaj skutečně velmi užili a navíc dosaženým úspěchem v turnaji velmi dobře reprezentovali mládežnický hokej našeho města a mezi kluby skutečně zvučných jmen se vůbec neztratili, naopak. I my trenéři jim k dosaženému úspěchu gratulujeme a děkujeme za povedený sportovní zážitek.

Radek Plos Trenér ročníku 2003/04