5. 1. 2015 | Miroslav Kejmar

Šesťáci vezou z Mělníka zlaté medaile!

Kluci 6. třídy mají za sebou dva vánoční turnaje s velmi rozdílným výsledkem, přesto na obou turnajích předvedli velmi dobrý hokej. Nejprve v sobotu 27. 12. 2014 odehráli tři velmi dobrá utkání v Poděbradech a o dva dny později v pozměněné sestavě v Mělníku, odkud nakonec přivezli zlaté medaile.

Na úvod prvního turnaje v Poděbradech je čekal velmi silný soupeř z Loun, se kterým naši kluci letos v této kategorii ještě nevyhráli. Po velkém boji nakonec podlehli v posledních minutách Slovanu 3:4. Ve druhém utkání proti domácímu týmu jsme bohužel nechytli začátek, a tak náš finiš v posledním části 3. třetiny již nestačil a kluci podlehli opět těsně 4:5. Ve třetím opět vyrovnaném utkání s Velkými Popovicemi vše došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých sice až v 11-té sérii přesto byl úspěšnější náš soupeř. Z turnaje jsme tedy odjeli s "bramborovou" medailí, ale po 3 velmi dobrých utkáních.

Konečné pořadí turnaje

  • 1. HC Slovan Louny
  • 2. HC Poděbrady
  • 3. HC Slavoj Velké Popovice
  • 4. HC Stadion Litoměřice

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Louny 3:4

HC Stadion Litoměřice - HC Poděbrady 4:5

HC Stadion Litoměřice - HC Slavoj Velké Popovice 4:5 sn.

Druhý turnaj, který šesťáci odehráli byl úplně odlišný než první. Vedle domácího a litoměřického týmu se turnaje zúčastnila ještě další dvě družstva z Kladna a Rakovníku. Na úvod čekal Litoměřice pro ně neznámý soupeř z Rakovníku, kterého však i přes velké množství neproměněných šancí přehrály těsně 2:1. Ve druhém utkání Litoměřice ještě více zabraly a poměrně v poklidu přehrály domácí Mělník v poměru 4:1, a protože i v posledním utkání rovněž nezaváhaly a skvělým výkonem porazily i třetí tým z Kladna (PZ + Rytíři) odvezli si kluci z Litoměřic vytoužené zlaté medaile za vítězství v tomto turnaji. Vedle týmových cen si Litoměřice i ostatní týmy odvezly z turnaje i několik individuálních ocenění.

Konečné pořadí turnaje

  • 1. HC Stadion Litoměřice
  • 2. HC Junior Mělník
  • 3. HC Rakovník
  • 4. HC Kladno (mix PZ + Rytíři)

HC Stadion Litoměřice - HC Rakovník 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Junior Mělník 4:1

HC Stadion Litoměřice - HC Kladno 6:2 sn.

Individuální ceny turnaje:

Nejlepší útočník a střelec – HC Stadion Litoměřice (Lukáš Plos)

Nejlepší obránce – HC Rakovník

Nejlepší brankář – HC Junior Mělník