26. 11. 2014 | Miroslav Kejmar

Chceme postoupit do play off, říká o ambicích juniorského týmu Martin Tvrzník

Martin Tvrzník je šéftrenér mládeže, ovšem zároveň vede juniorský tým, jenž má v této sezóně vysoké ambice. Ten sice padl v posledním zápase na domácím ledě s Karlovými Vary "B", následným vítězem skupiny západ, to ale nezabránilo juniorům v postupu do další fáze ligy. V té je čekají známí soupeři jako Kladno, Karlovy Vary "B" nebo Ústí nad Labem. Do této skupiny se také přidaly nové týmy v podobě Písku a Havlíčkova Brodu. Do rozhovoru se zapojil také druhý trenér juniorů Jan Fišera, jenž vidí jasné slabiny v koncovce svého týmu.

Berete postup do nadstavby jako nepsanou povinnost?

Martin Tvrzník:Byl to jeden z našich cílů, který jsme splnili, ale stále nás čeká dlouhá cesta. Teď máme před sebou dvacet utkání a chceme postoupit do vyřazovacích bojů.

Co očekáváte od nových soupeřů v podobě Písku a Havlíčkova Brodu?

Martin Tvrzník: Určitě to nebudou špatné týmy, když se dostali mezi postupující čtyřku, avšak doufáme, že si s nimi dokážeme poradit.

Jste spokojeni s výkony vašich svěřenců včetně hráčů z Liberce a Děčína?

Martin Tvrzník: Myslím, že to co jsme nastolili před dvěma lety funguje a kluci, kteří jsou zde se chtějí stále zlepšovat, což se odráží na výsledcích. Co se týče hráčů z Děčína a Liberce, tak jsem spokojeni s jejich hrou, i když to není vždy stoprocentní. I přesto bych řekl, že máme výbornou partu, která si rozumí.

Plánujete podrobnější přípravu na své nadcházející soupeře?

Jan Fišera: Ne! Jednoduše řečeno, přijedeme na zápas, dáme si burger (pouze tam kde mají dobrý bufet) a pojedeme domů. Já osobně si do Brodu beru plavky, jelikož tam je výborná plavecká hala. (smích)

Martin Tvrzník: Budeme se víceméně připravovat stejně. Hlavní bude, aby jsme dodrželi taktiku, kterou si nastolíme před daným utkáním. Na Havlíčkův Brod a Písek se budeme informovat a připravíme se nejlépe jak bude možné.

Zapřemýšleli jste někdy o rezignaci na postu trenérů po vyloženě promrhaném zápase?

Martin Tvrzník: Maximálně bezprostředně po utkání. Ale nejsme zvyklí utíkat z boje, takže ta myšlenka hned opadla. Jinak mně osobně velice mrzí prohra s Ústím a se Sokolovem, protože jsem přesvědčený, že umíme podat o hodně lepší výkon.

Jan Fišera: Ani jeden z nás jsem o této variantě neuvažovali, maximálně třicet minut po utkání, jinak určitě ne.

Co musíte zlepšit abyste postoupili do play off?

Jan Fišera: Důraz před bránou. Ve třech zápasech z osmnácti se nám stalo, že jsme nedali ani branku, což je hrozné.

Martin Tvrzník:Taktiku. Držet se toho, čeho máme a věřit, že to funguje. Nejde to dodržovat pouze v určitých pasážích zápasu, musíme tak hrát celou dobu. Pokud udržíme koncentraci, tak bych řekl, že máme takové mužstvo, které se bude jen těžko porážet.

Máte v plánu posilovat dosavadní kádr?

Martin Tvrzník: Ne.

V pátek jedete na Kladno a v neděli do Havlíčkova Brodu. Už víte, jaký styl hry budete praktikovat?

Martin Tvrzník: Kladno známe, takže se nemáme jak překvapit. Bude to hlavně o bojovnosti a o přístupu. Dvakrát jsme je porazili, takže proč je neporazit potřetí.

Jan Fišera: Jak říká Martin. S Kladnem jsme hráli dvakrát, tím pádem víme co chceme hrát.O Brodu víme, že mají mladé hráče, ale ještě se musíme poradit co na ně vymyslíme.

V čem vidíte hlavní rozdíl oproti loňské sezóně u staršího dorostu?

Martin Tvrzník: Jednoznačně v přístupu hráčů. Kádr se vhodně doplnil novými tvářemi, někteří kluci se vrátili z hostování, ale ten tým má ohromnou chuť vyhrávat a bojovat o výsledek, což je zásadní.

I mladšímu dorostu se velmi daří.

Martin Tvrzník: Prošel asi největší obměnou v klubu po loňské sezóně a zatím se to vyplácí. Doufejme, že tak dobré výkony budou podávat i nadále a budou stoupat.

Jan Fišera: Trenéři se jim velmi věnují, z čehož také pramení kvalitní hra a výsledky.