8. 10. 2014 | Jan Luňáček

Mám dobré spoluhráče, proto se mi daří, pochvaluje si David Švagrovský

Dnešní derby s týmem ústeckých Lvů náramně vyšlo urostlému útočníkovi s číslem 11 na dresu, který hájí barvy domácích Kališníků. Litoměřický rodák David Švagrovský má za sebou také zápasy v extralize a jeho zkušenosti jsou na ledě znát. Dnes vstřelil důležitou vyrovnávací branku v přesilové hře a druhou přidal po samostatném úniku. Po dnešním utkání se dostal do čela tabulky střelců litoměřického týmu. V jedenácti zápasech vstřelil celkem sedm branek.

Davide, jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Bylo to dobré. Byla dobrá atmosféra, přišlo hodně lidí a nám všechno vyšlo. Já můžu utkání zhodnotit hodně pozitivně.

Jak jsi bral utkání proti Ústí ty? Cítil jsi před zápasem náboj derby?

To ano. Bylo to jako každé jiné utkání, ale ten náboj tam byl. Ústí je nedaleko a vždy se to jako derby bude brát. Myslím si, že jsme si to užili my hráči i diváci.

Ty osobně jsi už zažil několik zápasů proti tomuto soupeři. Kam bys ho nyní zařadil, když mají celkem výrazně obměněný tým?

Myslím si, že můžou hrát nahoře. Už teď je tabulka hodně vyrovnaná. Jednou nebo dvakrát se prohraje a padá se tabulkou hodně dolů. Ústí bylo vždycky nepříjemný soupeř a dnes tomu bylo taky tak. I když kádr mají teď mladý. Hodně se to točí kolem zkušených hráčů, jakým je třeba Roubík.

Jak tobě osobně se dařilo? Vstřelil jsi dvě branky, začínáš se hodně střelecky prosazovat.

To je tím, že mám dobré spoluhráče. Kluci na ledě makaj, a to se pak hraje dobře celé lajně. Nikdy to ale nemůže být jenom na jednom hráči. V naší pětce to teď funguje všem a daří se nám dávat branky.

Jako tým hrajete dobře i v obraně. Dnes jste dostali pouze jednu branku.

To je i brankářem. Tomáš dnes chytal opět fantasticky a my jsme rádi, že se na něho můžeme spolehnout. Dnes se hra přelévala z jedné strany na druhou. Chvíli jsme tlačili my, chvíli tlačilo Ústí nás. Hra byla vcelku vyrovnaná, jen nám se střelecky dařilo více.

Asi rozhodla poslední minuta druhé třetiny, že?

Asi ano. Když se na to ve finále podívám, tak tam se lámal zápas. Ústí nás před tím dost tlačilo a nevyužilo přesilovku. My jsme odskočili o dvě branky a to rozhodlo.

Byli jste si v kabině před poslední třetinou jisti ziskem tří bodů?

Tak to ne. To si člověk nemůže být nikdy jistý. Dvacet minut je dlouhá doba. To zažil každý z nás, že vedení o dvě branky ještě nic neznamená. Zažili jsme to i nedávno v Kadani, kde jsme vedli o dvě branky a nakonec prohráli celé utkání.

Derby ale až tak moc vyhrocené nebylo.

Trochu se to šťouchalo až v závěru utkání. Také jsem se do toho přimotal. Ústečtí kluci už byli trochu flustrovaní z výsledku. Dělali trochu nesmysly, ale mělo by to mít nějakou mez. Nemůžeme si nechat líbit, když do nás začnou šťouchat hokejkama.

Padla tam i nějaká ostrá slova?

Taková klasika. Už se známe a víme, čeho je kdo schopen. Ale mělo to své meze.

Teď se vezete na dobré vlně a výsledky jsou znát.

Snažíme se, dokud to jde. V týmu je pohoda, ale nesmíme to přecenit. Známe to z loňského roku. Pak se to trochu zadrhne a jsou problémy. Snad nám pohoda vydrží co nejdéle.

Děkujeme za rozhovor a ať se ti daří.