7. 10. 2014 | Alexandr Stys

První derby je tady! Litoměřice doma vyzvou ústecký Slovan

Tradiční a vždy vypjaté Severočeské derby mezi Litoměřicemi a Ústím nad Labem je na programu 11. kola první hokejové ligy. Kališníci se představí na domácím ledě v Kalich Areně a budou v pozici favorita zápasu. Momentálně oba celky dělí v tabulce od sebe dva body, Stadion je pátý, Slovan sedmý. Který z týmů vyhraje první ze čtyř letošních derby se dozvíme už ve středu 8. Října od 18:00 v Kalich Areně.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
11. kolem

Porovnání
v 1. - 10. kole
5-0-1-4
celková bilance
5-1-1-3
7.
postavení v tabulce
5.
29:35
skóre
28:22
16
získané body
18
Jaroslav Roubík (10+6) - 16b
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla(2+8) - 10b
Jaroslav Roubík - 10
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek - 5
David Švagrovský - 5
Tomáš Rod – 10
nejvíce asistencí
Jaroslav Kalla - 8
138 trestné minuty 169
Jan Kloz - 18 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Mikliš – 25 TM
Michael Petrásek – 90.88 %
Martin Volke - 91.01%
úspěšnost brankářů Tomáš Král - 93.58 %
Petr Přikryl - 88.57 %
Michael Petrásek– 3.25
Martin Volke - 4
průměr inkasovaných branek Tomáš Král - 1.85
Petr Přikryl - 3.14
2,9
průměr vstřelených branek
2,8
30
průměr střel na branku
29
5 góly v přesilovkách 9
12.20 % využití přesilovek 18.37%
0 góly v oslabení 1

Slovan zblízka

Poslední zápasy Ústí

  • Benátky - Ústí 1:2
  • Ústí - Chomutov 1:3
  • Ústí - Havířov 5:4
  • České Budějovice - Ústí 2:0
  • Ústí - Prostějov 4:3

O Slovanu se v létě mluvilo asi nejvíce ze všech prvoligových klubů. Situace v Ústí nad Labem naznačovala, že letošní ročník by se musel obejít bez tradičního účastníka. Nakonec se hokej v krajském městě zachránil a pod novým názvem vstoupil do přípravy a následně i do nového ročníku druhé nejvyšší hokejové soutěže. Slovan v deseti zápasech zatím má vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti proher a s šestnácti body figuruje na sedmé příčce tabulky. Vzhledem k letošní vyrovnanosti soutěže, kdy jsou mezi jednotlivými mužstvy jen malé bodové rozdíly to s Ústím nevypadá zas tak špatně.

Odešel Sklenička, Roubík však nadále postrachem brankářů

Klub v leté opustila dlouholetá opora a bývalý kapitán Zbyněk Sklenička, velmi citelnou ztrátu v defenzivě však klub dokázal nahradit bývalým zadákem Jihlavy Tomášem Kolafou a Martinem Vágnerem z Havlíčkova Brodu. Oba hráči by měli tvořit základní pilíře ústecké obrany doplněné o další ústecké obránce Černého, Holomka nebo Smetanu.

Síla Slovanu se však neukrývá v zadních řadách, ale v útoku a to zejména v jednom hráči. Jaroslav Roubík, opora Slovanu, ostrostřelec, postrach brankářů. Ústecký kapitán, který každoročně patří mezi nejlépe bodované hráče první ligy je letos opět ve formě. V deseti zápasech nastřádal jíž deset branek a k tomu přidal šest asistencí, což ho řadí na druhé místo v kanadském bodování a na první místo v tabulce střelců. Začátkem letošní sezóny Roubík dokonce překonal v bodování Daniela Hodka a stal se tak nejproduktivnějším hráčem v historii první ligy. Na tohoto hráče si prostě obrana Litoměřic bude muset obzvlášť dát pozor.

V útoku Slovanu však najdeme i další šikovné útočníky. Pro litoměřické publikum dobře známý Vít Budínský, který v dresu s Kalichem na prsou odehrál loňskou sezónu, ve které patřil mezi důležité opory týmu. Budínský zatím za Slovan nasbíral 11 kanadských bodů za 4 góly a 7 asistencí. V kádru Ústí najedeme i další známe tváře, které v Litoměřicích působili. Ať už jde o Roda(2+10), Kloze(2+3), Tůmu(2+3) nebo Gengela(2+1).

10. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan - LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 23. Gengel (Brož, Petrásek), 32. Tůma (Pořický, Smetana), 34. Černý (Rod, Roubík), 41. Budínský (Rod, Roubík) – 8. Skřivánek (Coufal, Luňák), 32. Luňák (Indra), 60. Luňák (M. Černý, Duba).
    Sestava Ústí: Petrásek – K. Černý, M. Vágner, Kolafa, Smetana, Vl. Brož, Holomek – Budínský, Roubík, Rod – D. Tůma, J. Kloz, Pořický – Gengel, T. Vávra, P. Přeučil – Markulinec, Suchan, Kuchynka.
  • HC Benátky nad Jizerou - Stadion Litoměřice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 10.Švagrovský(Chlapík, Novák).
    Sestava Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Kolář, Špelda, Málek – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, Chlapík – Doležal, Černoch, Ondráček – Schwamberger, Antončík, Jarůšek.