20. 8. 2014 | Alexandr Stys

Do Litoměřic přijede Slovan

Dalším soupeřem litoměřických hokejistu v letošní přípravě bude celek Ústí nad Labem. Slovan do nové sezony vstupuje s novým názvem a obměněným kádrem pod vedením trenérské dvojice Skrbek - Mareš. První neoficiální severočeské derby se hraje v Kalich Areně ve čtvrtek 21. srpna od 18:00.

Ústečané zahájili přípravu vítězně, poté však dvakrát klopýtli

Slovan zahájil přípravu s novými tvářemi. Ústecký dres opět oblekl například brankář Martin Volke, nebo pro litoměřické diváky další známa tvář útočník Ladislav Gengel. Tým naopak opustila dlouholetá opora z defenzívy Zbyněk Sklenička.

První přípravné utkání Ústí sehrálo s týmem Kadaně a hned první duel sezóny byl pro Slovan vítězným. Do vedení poslal Ústečany Markulinec a po něm přidal další trefu Pořický. Sportovní klub sice zásluhou Jíry snížil, ale vítězství hostů přidal v poslední minutě zápasu Gengel.

Dalším soupeřem Slovanu byli Piráti z Chomutova. Ústečane se opět trefili jako první a ještě do poloviny třetí třetiny vedli 2:0. Hosté z Chomutova však dokázali v rozpěti 52. – 58. minuty přidat dvě branky a utkání nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté z Chomutova, kdy si vítěznou branku připsal Květoň.

Slovan si neporadil s Kadani

V minulém přípravném utkání Slovan na svém ledě sehrál duel proti soupeři z Kadaně. Domácí poslal do vedení Gengel, ale Kadaň zásluhou Nováka dokázala srovnat stav utkání těsně před první přestávkou. Druhý gól Slovanu poté zaznamenal Roubík, ale i na tuto trefu dokázal Sportovní klub odpovědět a dokonce góly dvěma. Vyrovnání zařídil Szathmary a o vítěznou branku zápasu se postaral Müller. Slovan si tak připsal celkově druhou porážku ze tří sehraných utkání v letošní přípravě.

Litoměřice v minulém utkání

Nadějně vstoupili do utkání hráči Stadionu Litoměřice proti svému soupeři z Benátek nad Jizerou. Jíž v první třetině poslal domácí do vedení Chlapík. Ve druhé třetině přidali další branky Kalla a Dominik Bílek a Stadion tak po 40 minutách hry vedl 3:0. Do třetí třetiny však oba týmy, jíž nenastoupily. Kvůli špatnému stavu ledové plochy rozhodčí utkání předčasně ukončili.

Sestavy obou týmu z minulého zápasu:

HC Slovan: Volke (Kosina)- Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Zdvořáček, Trončinský- Budínský, Roubík, Rod, Merta, Faigl, Markulinec, Gengel, Vávra, Přeučil, Baránek, Pořický, Suchan

Stadion Litoměřice: Lukáš – Krstev, Bílek D., Málek, Míka, Špelda, Šulc, Koláš, Šikner – Rys, Kalla, Bílek V. – Dvořáček, Antončík, Ondráček – Brandejský, Zdeněk, Doležal – Chlapík, Soumelidis, Novák.