30. 7. 2014 | Miroslav Kejmar

Stadion vyjede k prvnímu přátelskému utkání na led Pirátů

Již ve čtvrtek 31. července sehrají Litoměřice první přátelské utkání a hned s velkým adeptem na postup do extraligy. Chomutov se loni rozloučil s nejvyšší soutěží, ve které strávil dvě sezóny a mají tedy jasný cíl. Návrat do extraligy. I když je to první přátelské utkání v letošní sezóně, tak to pro Stadion nebude lehký zápas. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 v SD ARÉNĚ, ale taky jej budete moc sledovat na portálu www.onlajny.com.

Změny v kádru

Piráti Chomutov

Ačkoli mužstvo sestoupilo do 1. ligy, tak Piráti během letní přestávky přivedly množství nových, ale také staronových tváří. Nový trenér Břetislav Kopřiva chce praktikovat fyzický styl hokeje a podle toho si také přivedl potřebné hráče.

Do týmu přišli: Miroslav Kopřiva (Slovan Bratislava), Mario Scalzo (Štýrský Hradec), Jaroslav Koma (Havířov), Martin Rýgl (Karlovy Vary - návrat z hostování), Jiří Drtina (Karlovy Vary), Antonín Dušek (Liberec), Marek Hovorka (Karlovy Vary), Lukáš Květoň (Hradec Králové), Greg Moore (Wolfburg), Brayn McGregor (Fehévár), Nicolas Hlava a Jakub Chrpa (oba z juniorů).

Z týmu odešli: Martin Lojek (Třinec - návrat z hostování), Lukáš Pulpán (Plzeň), Jozef Balej (Škoda Plzeň), David Hruška (Karlovy Vary), Josef Straka (České Budějovice), Martin Růžička (neznámo - konec hostování z Pardubic), Tomáš Malec, Jaroslav Svoboda, Matúš Kostúr, Maris Jass, Angel Krstev, Ľuboš Bartečko, Mark Bomersback, Karel Hromas, Vojtěch Kubinčák (všichni neznámo)

HC Stadion Litoměřice

Stadion opustil jeho nejproduktivnější hráč minulé sezóny a to Miloslav Čermák. A tak Litoměřice potřebovaly najít adekvátní náhradu, kterou našly hned v několika hráčích. Rozhodně nejzkušenější posilou je Jaroslav Kalla, který strávil loňskou sezónu v Žilině.

Do týmu přišli: Jan Lukáš (Sparta Praha), Lukáš Špelda (Beroun), Ondřej Mikliš (Sparta Praha), Martin Ondráček (Slavia Praha), Šimon Antončík (Sparta Praha), Jakub Zdeněk (Litvínov), Jaroslav Kalla (Žilina), Dominik Volek (Sparta Praha), Vítězslav Bílek (Kladno), David Dvořáček (Sparta Praha), Jiří Rys (Mladá Boleslav), Daniel Schwamberger a Euvstathio Soumelidis (oba Sparta Praha), Martin Michajlov, Filip Šinker, Jaromír Chmel, Pavel Zajan, Jiří Brandejský (všichni z juniorů).

Z týmu odešli: Tomáš Rubeš (Homardi Anglet), Miroslav Čermák (Slavia Praha - konec hostování), Lukáš Lavinger (Děčín - návrat z hostování), Václav Drábek (Mladá Boleslav - návrat z hostování), Marek Hrbas (Sparta Praha - návrat z hostování), Spencer Humphries (Lev Praha - návrat z hostování), Patrik Husák (Trenčín), David Skřivánek (Sparta Praha - návrat z hostování), Dušan Žovinec (České Budějovice), Patrick Brzobohatý (Havlíčkův Brod), Tomáš Doležal (Slavia Praha - návrat z hostování), Martin Koudelka (Mladá Boleslav - návrat z hostování), David Švagrovský (Hradec Králové - návrat z hostování), Zdeněk Bahenský (Sparta Praha - návrat z hostování),Jaroslav Hašek (HC Děčín), Martin Chabada, Jakub Evan (oba neznámo).