27. 5. 2014 | Klub

Stadion a Sportovní holding Praha pokračují ve spolupráci

V pondělí 26. 5. 2014 se v Kalich Areně uskutečnila tisková konference vedení Stadionu a Sparty Praha. Hovořilo se hlavně o nadcházející sezóně a o formě spolupráce, která úspěšně funguje již dvě sezóny.

Tiskové konference se zúčastnil předseda představenstva HC Sparta Praha Petr Bříza, který je potěšen, že Sparta našla v Litoměřicích stabilního partnera: "Jeden z hlavních důvodů partnerství je, že se můžete na svůj partnerský klub spolehnout. Když jde o zranění nebo o to, že hráči nemají formu, tak si je můžeme vyměnit. Obrovským plusem je také skvělé zázemí litoměřického Stadionu. Podmínky tu mají skvělé a spolupráce s nimi je na výborné úrovni. Jsme rádi, že jsme se takto dohodli. Smlouvu o spolupráci máme zatím do konce nové sezóny a týká se také Lva Praha, takže je tato spolupráce opravdu obsáhlá," uvedla brankářská legenda.

Spolupráci si pochvaluje také předseda Stadionu Daniel Sadil: "Chceme si nějak ujasnit, jak bude probíhat spolupráce mezi kluby v nové sezóně. Mít tak silného partnera, jakým je Sparta, je velice dobré. Příprava na sezónu je velice těžká. Máme pořád stejný rozpočet, který se pohybuje okolo 12 milionů korun za sezónu. Přistoupili jsme k vedení klubu zodpovědně, přihlášením do nového ročníku chceme dál pokračovat v dodržování platových podmínek." K rozpočtu se vyjádřil také místopředseda HC Jaromír Tvrzník: "Bez Sparty jako partnera bychom první ligu nehráli. S dvanácti miliony se první liga hrát nedá. Sparta je pro nás velice důležitá. Třetinu rozpočtu získáme sami, se třetinou nám pomáhá město a zbývající třetinu pokrývá právě tato spolupráce." Jak uvedl Jaromír Tvrzník, spolupráce se kladně projevuje také na působení mládeže a na motivaci dětí ke sportování: "Jména, která sem přišla ze Sparty nebo Lva, ať už Kapanen, Humphries či Bahenský, dělají litoměřickému hokeji obrovskou reklamu. Pomáhá nám to s náborem dětí, kurz bruslení navštěvuje okolo 100 malých dětí. Bez této motivace bychom se k podobnému číslu nepřiblížili."

Sportovním manažer Sparty Praha Patrik Martinec doplnil, že v nové sezóně bude v Litoměřicích stabilně působit 6 hráčů do pole a jeden brankář. "Číslo ale není konečné, bude se rozšiřovat na základě konzultací mezi sportovními úseky obou klubů." Mezi hráči ale určitě nebude obránce Dušan Žovinec, který bude hájit barvy Motoru České Budějovice. "Na základě dohody s hráčem, vedením Litoměřic a Motoru jsme se nakonec rozhodli Dušana do Motoru uvolnit," upozornil někdejší výborný útočník.

Konkrétní jména budou známa až před začátkem sezóny, o všech nových hráčích a aktuálním složení kádru budeme průběžně informovat.