31. 3. 2014 | Klub

Zlato obhájil Kolín, Stadion na pátém místě

Druhý ročník turnaje O pohár starosty města Litoměřice opět ovládli hráči SC Kolín, kteří ve finále porazili Spartu Praha. Litoměřičtí hráči si oproti minulému roku výrazně polepšili a získali 5. místo. Doma také zůstala cena pro nejlepšího brankáře turnaje, kterou získal Josef Sluka.

Velmi dobré představení litoměřického hokeje předvedli kluci páté třídy na domácím turnaji, který byl již podruhé organizován v domácím prostředí litoměřické Kalich Areny. Turnaje se vedle domácího družstva zúčastnilo dalších 9 týmů z celé ČR. Po rozpačitém, a tak trochu ospalém začátku utkání Litoměřic proti týmu Hvězdy Praha, které kluci po boji nakonec prohráli těsně 1:2, po všechna další utkání už předváděli svůj parádní hokej. Ve druhém zápase přetlačili HC ČSOB Pardubice 2:1 a ve třetím strhujícím večerním utkání rozstříleli favorizovaný tým a pozdějšího vítěze skupiny HC Sparta Praha nečekaně a vysoko 4:0. V nedělním ránu pak sice podlehli Olomouci 1:4, ale souboj o konečné 5. místo ubojovali proti Mladé Boleslavi sice velmi těsné, ale o to cennější vítězství 2:1.

Nakonec sice skončili kališníci bez medaile, po které jednu chvíli i sahali, ale v porovnání s loňským rokem urazili v dovednostech obrovský kus cesty a nakonec po třech vítězstvích a dvou těsných prohrách v náročném a vyrovnaném turnaji obsadili velmi dobré 5. místo z deseti kvalitních týmů. Za sebou tak v konečném zúčtování nechali týmy i několika extraligových klubů a cenný "skalp" nakonec stříbrné Sparty Praha, a to je velmi dobrý výsledek. Navíc kluci 5. třídy vyhráli své poslední utkání této sezóny, a tak domů odjížděli spokojeni nejen oni, ale turnaj se musel líbit i jejich rodičům a ostatním divákům, kteří si do Kalich Areny našli o víkendu cestu. Celý tým svými výbornými výkony podtrhli i oba naši gólmani, z nichž si Josef Sluka odnesl individuální cenu pro "Nejlepšího brankáře celého turnaje".

 

Konečné výsledky:

1. SC Kolín

2. HC Sparta Praha

3. HC Olomouc

4. HC Krkonoše

5. HC Stadion Litoměřice

6. BK Mladá Boleslav

7. HC Energie Karlovy Vary

8. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

9. HC Hvězda Praha

10. HC Berounští medvědi

 

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec – Lukáš Pajer (SC Kolín)

Nejlepší útočník – Jakub Zembol (HC Olomouc)

Nejlepší obránce – Ondřej Mašek (HC Sparta Praha)

Nejlepší brankář – Josef Sluka (HC Stadion Litoměřice)

Nejužitečnější hráč – Adam Jirků (HC Krkonoše)