24. 2. 2014 | Michal Sobecký

Zdeněk Doležal: Musíme doma předvést o sto procent lepší výkony

Úvodní dvě utkání se podařilo ovládnout domácím hráčům, kteří po vlažném úvodu dokázali později strhnout vedení na svou stranu. V sérii hrané na čtyři vítězná utkání tak vedou Kohouti po výhrách 4:1 a 7:1 zatím 2:0. Série se za tohoto stavu stěhuje z Olomouce a další dva souboje tak budou k vidění v Litoměřicích. ,,Bude to jiné, budeme mít doma naše diváky," doufá útočník Litoměřic Zdeněk Doležal.

Jak první, tak druhé utkání série mezi Olomoucí a Litoměřicemi v první třetině branky nepřinesly. A stejně tak ani výraznější šance k jejich vstřelení. Obě utkání tak přinesla více zajímavých momentů až v prostřední části hry, kdy se v obou případech Olomouc ujala vedení. A stejně se Kohoutům v obou případech podařilo vybudovat ve druhé třetině dvoubrankový náskok. Oba zápasy se však přesto vyvíjely odlišně. Úvodní zápas série ovládli Kohouti především díky tečím a tlaku do brány. V neděli však rozhodovaly především přesilové hry.

Severočeši se sice nechali vyloučit pouze šestkrát, ve dvou případech to však byla pětiminutová vyloučení. Hosté navíc obdrželi čtyřikrát desetiminutový trest, David Švagrovský k tomu i trest ve hře. ,,Myslím si, že tenhle zápas je hodně zbytečné hodnotit, protože to bylo dost nedůstojné od nás. K rozhodčím se nemůžu vyjadřovat. Nevím moc, co k tomu říct, byla to od nás ostuda," nebyl spokojený dvacetiletý útočník Zdeněk Doležal.

Třetí třetina nakonec ukázala, že nedisciplinovanost hostí na jedné straně a využívání následných přesilových her Kohoutů na straně druhé jsou rozhodující. Do té doby vyrovnané utkání začala Olomouc ovládat drtivým tlakem a hlavně brankami. ,,Rozhodně musíme doma předvést o sto procent lepší výkony než tady a pokusit se něco s tou sérií udělat. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, tak uvidíme, jak to dopadne," přeje si Zdeněk Doležal.

Právě dvacetiletý forvard si připsal za stavu 0:4 z pohledu hostí čestný úspěch. Při vlastním oslabení přejel modrou čáru a střelou tahem propálil Vošvrdu. Slabších míst ve hře soupeře si však rodák z Lysé nad Labem moc nevšímá. ,,My se samozřejmě musíme soustředit na náš výkon. Slabší místa ve hře soupeře? Já zatím vidím hlavně slabá místa u nás a domácí všechna ta slabá místa využili. Určitě když zlepšíme naši hru, tak zase oni ukáží své slabiny. Věřím, že se prosadíme, bude to jiné, budeme mít doma naše diváky a věřím, že s tím ještě něco uděláme," vyjádřil se k soupeři Litoměřic Doležal.

Litoměřicím v minulé sezóně uteklo play-off o šest bodů, v ročníku 2011/2012 o jediný bod. Letos se však Severočechům dařilo víc a nebýt nepříliš povedeného konce ledna, mohli Litoměřičtí pomýšlet na snazšího soupeře. ,,Play-off je pro Litoměřice úspěchem. Na druhou stranu my jsme ještě nevím kolik kol před koncem byli v souboji o čtvrté místo. Ale určitě, úspěch to je. Každý chce do vyřazovací části a může do něj jen osm týmů. A my jsme jedním z nich," říká útočník s číslem devět, který si v základní části soutěže připsal stejný počet bodů. Jedná se zároveň o jeho první sezónu v A týmu.

Zdeněk Doležal, který prožil své hokejové mládí v pražské Spartě si všiml také tlaku, pod kterým mohou Kohouti, jako jeden z favoritů soutěže, být. ,,Určitě na ně byl tlak, jenže my jsme je ani moc nedonutili aby byli pod ještě větším, takže teď je spíš tlak na nás, protože nikdo nechce, aby ta série končila rychle. 4:0, to myslím nikdo nechce aby to tak skončilo," uzavřel hostující útočník.