19. 2. 2014 | Alexandr Stys

Poslední zápas základní části na ledě Benátek nad Jizerou

Litoměřické hokejisty čeká poslední zápas letošní základní části před vstupem do vyřazovacích bojů play-off. Jak domácí tým, tak i Stadion mají již účast v play-off jistou a půjde nejspíš o zápas s klidným průběhem. V letošní sezóně mají Benátky zatím s Litoměřicemi kladnou bilanci, když dokázaly svého soupeře dvakrát porazit. Utkání se hraje ve středu 19. února od 17:30.

Nepříjemný soupeř, s kterým Litoměřice mají problém

Benátky nepatří mezi oblíbené soupeře litoměřického Stadionu. Tým od řeky Jizery, který nepatří mezi silné celky soutěže, však Litoměřice dokáže pokaždé řádně potrápit a v letošní sezóně farma libereckých Bílých Tygrů dokonce Kališníky dvakrát porazila. Největším gólovým rozdílem bílo-modrý vyhráli hned v úvodním zápase, který vyhráli 4:1.

Poslední vzájemný duel však patřil Stadionu, který na svém ledě porazil Benátky 4:0. Do zápasu domácí vlétli ze všech sil a již od druhé minuty vedli zásluhou Jakuba Suji. Do konce první třetiny se ještě Litoměřice prosadily dvakrát. Nejprve na rozdíl dvou branek zvyšoval Novák a třetí gól Stadionu vstřelil Čermák. Když se na začátku druhé třetiny trefil i Chlapík, bylo jasné, že o vítězi je rozhodnuto. Benátky nenašly recept na výborně chytajícího brankáře Krále, který si tak připsal vychytanou nulu.

Benátky v play-off narazí na lídra z Mladé Boleslavi

Benátečtí si díky dobrým výkonům v závěru základní části zajistily s předstihem účast ve vyřazovacích bojích. V minulém kole Benátky podlehly soupeři z Kadaně 3:2. Na ledě Sportovního klubu se Středočeši představili pouze se 14 hráči a důvěru v brance dostal mladý brankář Vaněček. Kadaň o své výhře rozhodla ve druhé třetině, kterou vyhrála 3:1. Hosté poté dokázali pouze brankou Psoty snížit na konečných 3:2.

Týmovým tahounem je Josef Skořepa, který v dresu Benátek odehrál 50 utkání, ve kterých si připsal 31 kanadských bodů za 12 branek a 19 nahrávek. O korunku nejlepšího střelce se dělí Jan Plodek a Michal Bárta. Oba mají na svém kontě po 14 gólech. Kdo se postaví do brankoviště proti Stadionu, není zcela jasné. Benátky protočily již sedm brankářů včetně zkušeného Marka Schwarze.

Sestava Benátek v minulém kole:

Vaněček (Stejskal) – Niko, Kovář, Beránek, Šimek, Jandejsek, Jánošík – Dlouhý, Skalický, Psota – Vařecha, Kica, Krejčík – Špaček, Jech.