13. 2. 2014 | Alexandr Stys

Poslední domácí utkání základní části. Do Litoměřic přijede jihlavská Dukla

Litoměřice čeká poslední zápas základní části první hokejové ligy v domácím prostředí. Na sever Čech dorazí z Vysočiny Dukla Jihlava, momentálně třetí celek soutěže. Stadionu momentálně patří sedmá příčka, na kterou klesl z původně páté pozice. Jihlava si svou pozici udrží a bude vyčkávat, koho vyzve v první kole play-off. Zápas mezi Stadionem a Duklou se odehraje netradičně už v pátek 14. Února do 18:00.

Proti Jihlavě letos tři prohry, dvakrát po základní hrací době

Litoměřice s Duklou letos nemají dobrou bilanci. Na svého soupeře nedokázaly vyzrát ani jednou a ve všech vzájemných zápasech prohrály. Ve dvou případech se utkání muselo prodlužovat, pokaždé však Dukla dokázala zvítězit. Zápasy mezi oběma celky jsou však velmi vyrovnané a pokaždé se jedná o kvalitní a rychlý hokej.

V prozatím posledním utkání, které se hrálo na Vysočině rozhodli domácí o své výhře až v samostatných nájezdech. Litoměřice nezačaly proti Dukle dobře a jako první inkasovaly z hole Zemana v 8. minutě. Vyrovnání těsně před první přestávkou zařídil Šulc, který se trefil přesně z nad Rittichovo rameno. Po přestávce Stadion udeřil z přesilové hry a dostal se do vedení. Autorem druhé litoměřické branky byl Jakub Suja. Jihlava si poté vytvořila tlak, který vyústil ve vyrovnávací branku. Základní hrací doba ani následné prodloužení o vítězi nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých bonusový bod pro domácí vystřelil Tomáš Čachotský.

Jihlava v posledním kole těsně zdolala Kadaň

Z posledních tří zápasů Dukla vyhrála pouze jedno. Překvapivě Jihlava padla v horáckém derby proti Třebíči na domácím ledě 0:3. Horácká Slavia si tak pojistila pátou příčku. Poté svěřenci Petra Vlka padli i v Šumperku, kde prohráli vysoko 6:2. Omlazená sestava Dukly, která přijela do Šumperku bez svých opor nedokázala konkurovat domácím.

V minulém kole však Dukla dokázala vybojovat body na domácím ledě proti Sportovnímu klubu z Kadaně. Zápas rozhodla pouze jedna jediná branka, kterou domácí vstřelili před koncem první třetiny. Poté si obě mužstva vytvořila nespočet šancí, ale oba brankáři drželi své týmy výbornými zákroky. Šťastnějším mužem s maskou nakonec byl David Rittich, který si připsal 33 zákroků a vychytanou nulu. Jihlavská brankářská jednička si tak nadále drží velmi dobrou úspěšnost 93% zákroků a průměr dvou inkasovaných branek na zápas. Do Litoměřic nejspíš Dukla přijede opět oslabená o své největší opory, které po zranění se budou šetřit na vyřazovací boje.

Sestava Jihlavy v minulém kole:

Rittich – Tobola, Mocek, Jaroš, Urbanec, Čáp, Půža, Štebih – Jícha, Pěška, Hubáček, Přidal, Březina, Střecha, Haluza, Kuřítko, Seman, Prokš, Štěpánek, Důras