6. 2. 2014 | Alexandr Stys

"Byl to důležitý gól, jak pro mě, tak i pro celý tým" řekl po utkání Luděk Škop

Na ledě nedostává příliš prostoru a často nastupuje jako člen čtvrté útočné formace. Přesto Luděk Škop na ledě odvádí skvělou práci a právě jeho formace sestavená z mladíků dokáže potrápit každého soupeře. Proti Kadani se trefil teprve potřetí v sezóně, jeho gól však nastartoval obrat Litoměřic, které nakonec porazily Kadaň 4:3 na domácím ledě. Po zápase nám rychlý sparťanský mladík krátce zhodnotil zápas i svojí branku.

Co k dnešnímu zápasu? Jak jste se připravovali na klasicky nepříjemnou Kadaň?

Připravovali jsme se stejně jako na každé utkání, ale byl to těžce vybojovaný zápas. Navíc máme poslední dobou problémy s první třetinou a se vstupy do zápasu. Dnes se to zase potvrdilo. Říkali jsme si čím to je, jestli to je rozcvičkou nebo nervozitou, ale budeme se to snažit zlepšit.

Dnes jsi dal důležitý gól, prakticky jsi hned odpověděl na druhý gól Kadaně.

Ano, byl to důležitý gól, jak pro mě tak i pro celý tým a upřímně mi to udělalo strašnou radost, protože jsem gól dlouho nedal, takže super.

Jak se ti hraje proti soupeři jako je Kadaň?

Naše pětka měla dneska velkou chuť hrát, takže se mi hrálo velmi dobře.

Věřil jsi, když to bylo 0:2 pro Kadaň, že to dokážete otočit?

Věřit musíte vždycky. Hlavně máme velmi silný tým, který se dokáže rvát za jakékoli situace. Na druhou stranu musíme hrát o body pořád, jelikož jsme trošku kalkulovali a do play-off chceme z pátého místa. Našim cílem je hrát proti Havlíčkovu Brodu, který je pro nás určitě víc hratelným soupeřem než týmy z první trojky.

Máš radši technický nebo tvrdý hokej?

To si nevybíráte, jelikož je to v každém zápase odlišné. Je důležité vždy reagovat na hru soupeře. Pro mě je spíše prioritní velikost kluziště. Mám radši menší kluziště, tady je to lehce menší, ale třeba v Olomouci, tam je to obrovský a hraje se mi tam hůř.

Zbývají čtyři kola do konce základní části, dokážete se poprat o vytoužené páté místo?

Teď tam jsme, je to sice jen o bod, ale myslím si, že je to o jednom zápase, který se nám povede či nepovede. Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že na to páté místo chceme. Hlavně se těším na play-off, protože jsem to za seniory ještě nezažil a bude to moje premiéra.

Co říkáš atmosféře tady na stadionu?

Přestože je to malý stadion a chodí sem okolo jednoho tisíce diváků je tu naprosto super atmosféra, která posiluje naší hru. Hraje se tady velmi dobře.