31. 1. 2014 | Miroslav Kejmar

Do Litoměřic přijede pátá Třebíč

Boj o play off pokračuje a je tady další z adeptů na konečné páté místo. Třebíč se nachází na pátém místě, jelikož v posledním utkání porazila Kadaň a přeskočila o jeden bod Litoměřice. Horácká Slavia drží velmi stabilní výkonnost a vyhrála tři z posledních čtyř zápasů.Stadion však neprožívá ideální období, poslední čtyři zápasy Litoměřičtí prohráli. Na záda Kališníkům tedy dýchá Havířov, který už ztrácí pouze dva body. Litoměřice tedy čeká velmi důležitý zápas, který budou rozhodovat maličkosti. Zápas začíná v sobotu 1.2 v 17:00.

Poslední utkání v Třebíči se Stadionu moc nevydařilo

V úvodu první třetiny byli aktivnější domácí, ale žádná branková situace z toho nevzešla. Diváci se branky dočkali až na konci první dvacetiminutovky, kdy se z před brankového prostoru nemýlil Jan Wasserbauer. Hra byla nadále vyrovnaná, když z ničeho nic se kotouče zhostil Libor Pivko a trefil volný prostor pod Sedláčkovo lapačkou a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení. Na další gól si diváci museli počkat až do posledních sekund druhé třetiny, kdy se prosadil Jakub Suja. Pět minut po druhé přestávce se prosadil opět Suja a zajistil tak svému týmu vyrovnání na 2:2. Litoměřičtí hokejisté měli na hokejkách mnoho šancí, kterými mohli rozhodnout zápas, ale bohužel všechny zahodili. Naopak na druhé straně znovu Libor Pivko předvedl Stadionu jak se zakončuje a rozhodl celé utkání. Litoměřice si tak navzdory dobrému výkony body z Třebíče neodvezly.

Boj o play off vrcholí

Blíží se konec základní části a s tím přichází i boj o play off. O konečné páté místo si to rozdá Třebíč, Litoměřice a Havířov, které od sebe dělí pouze tři body. Ve hře je stále jednadvacet bodů, tudíž na bod mezi těmito třemi celky ještě bude zajimavý. Stadion čekají oba soupeři, tím pádem si mohou velmi pomoci za předpokladu, že oba těžké zápasy vyhrají. Třebíč a Havířov se v poslední čtvrtině základní části už utkali a vítězem se stala Třebíč (3:2 pp). Všechny týmy čeká velmi podobný los, i když Havířov čekají první dva celky tabulky. Nakonec tedy budou možná rozhodovat body, které tyto tři týmy uhrají mezi sebou. Určitě nás tedy čeká velmi zajímavý konec základní části, která bude napínavá až dokonce.

Horáckou Slávii táhnou čtyři hráči

Marek Laš, Jakub Čuřík, Tomáš Vondráček a Lukáš Nahodil. Tito čtyři hráči táhnout tým jménem Horácká Slávia Třebíč. Jsou rozprostřeni v rozmezí devětadvacet až sedmadvacet bodů, přičemž Marek Laš má nejvyšší počet bodů. V Třebíče už se protočilo mnoho gólmanů, ale stálicí je Martin Falter, který odchytal většinovou porci zápasů, tedy třicet dva. S procentuální úspěšností zásahů 92,80% se řadí na sedmé místo v celé lize.

Sestava Třebíče v poslední ligovém utkání

Novotný – Bilčík, Malena, Dujsík, Dietz, Dlapa, Čejka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Mikeska, Fořt – Kaut, Nahodil, Křivohlávek – Přibyl, Kadela, Čech.