30. 1. 2014 | Richard Wagner

Jakub Šulc: Jedna třetina na výhru zkrátka nestačí

Havlíčkův Brod - Do Kotliny spolu s Litoměřicemi přijeli i dva bývalí Rebelové. Jedním z nich byl Jakub Šulc, obětavý a šikovný obránce se vrátil do míst, kde odehrál čtyři kompletní prvoligové sezony. V roce 2008-09 dokonce vyhrál kanadské bodování mezi havlíčkobrodskými beky a o sezonu později získal v žebříčku zadáků pomyslné stříbro. Dnes ale jen přihlížel tomu, jak jeho bývalý celek ničí jeho současného zaměstnavatele.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas, prohráli jste zde 1:3…
My jsme hráli to, co jsme chtěli a co by stálo za řeč, až třetí třetinu. V ní jsme dali gól, ale oni hráli tři třetiny a góly dali tři. Jedna třetina na výhru zkrátka nestačí.

Nad Havlíčkovým Brodem jste třikrát zvítězili. Vycházeli jste z těchto utkání také dnes?
My jsme z těch minulých zápasů nevycházeli. Oni měli jinou sestavu a my také, takže jsme z těch zápasů nevycházeli, ale jeli jsme sem s tím, že si věříme a asi jsme si věřili až moc.

Podle tabulky to před tímto zápasem vypadalo, že Rebelové se se Stadionem střetnou také v play-off. Brali jste tento zápas jako takový „trénink“ na vyřazovací boje?
Pod námi jsou týmy již o bod dva, takže tam není nic jistého. Do konce chybí ještě sedm zápasů, kde se může stát ještě spousta věcí, takže jsme to takto nebrali.

Vy jste zde v havlíčkobrodském dresu odehrál nějakou tu sezonu… Proběhlo dnes třeba nějaké škádlení?
Vůbec ne, protože z těch let, co jsem zde hrál, tu jsou snad jen Lukáš Endál a Petr Opršal, takže vůbec nic.

Dnešním zápasem jste protáhli svou černou sérii. Co musíte zlepšit, na co se zaměřit při trénování?
Prohráli jsme již čtyři zápasy za sebou. S Budějovicemi to nebyl špatný zápas, s Mladou Boleslaví také ne. Akorát v Olomouci jsme dostali „kanára“. Teď nás čeká doma důležitý zápas s Třebíčí, takže musíme něco vymyslet a nějak se kousnout a začít zase vyhrávat.