28. 1. 2014 | Alexandr Stys

Stadion čeká důležitý zápas v Kotlině, počtvrté v sezóně se postaví Rebelům

Na litoměřické hokejisty čeká další venkovní a ne ledajaké. Ve středečním kole se utkají s Rebely z Havlíčkova Brodu, čtvrtým celkem tabulky. Vzájemná letošní bilance jasně hovoří ve prospěch Severočechů, Kališníci však momentálně mají na kontě tří prohry v řadě a k pojištění vyřazovacích bojů potřebují ještě nějaké body. Utkání mezi Rebely a Stadionem je na programu ve středu 29. ledna od 17:30.

S Rebelem počtvrté a pravděpodobně ne naposledy

Ve třech případech ze tří zvítězily Litoměřice nad Havlíkovým Brodem v letošní základní části. Pokaždé padlo minimálně osm branek a ofenzívám obou celku se dařilo. Největším rozdílem vyhráli Kališníci hned v úvodním zápase, kdy na domácím ledě přejely Rebely vysoko 6:2. Odveta v Kotlině nabídla jíž větší drama a díky drtivému finiši ve druhé třetině Litoměřice odvezly z Brodu tři body za výhru 5:4.

Prozatím poslední duel mezi oběma celky se hrál před šesti týdny v Kalich Areně. Severočeši vykročili za výhrou již ve třetí minutě zásluhou Bahenského. Domácí sice dvakrát vedení ztratili, ale od druhé trefy Víta Budínského se již Rebelové nedokázali na domácí dotáhnout. Výhru 5:3 pečetil v závěru do prázdné branky Jakub Suja. Nutno podotknout, že Vít Budínský v této sezóně má proti Rebelům mimořádnou formu, když během dvou utkání dokázal vstřelit soupeři čtyři branky a přidat jednu asistenci.

Rebelové si v minulém kole pojistili playoff i čtvrtou příčku

Havlíčkův Brod po překvapivých prohrách s Třebíči a Havířovem v posledních dvou kolech dvakrát vyhráli a pojistili si tak vyřazovací boje. Do těch nejspíš vstoupí ze čtvrté pozice, na třetí Jihlavu Rebelové ztrácejí sedm bodů a na páté Litoměřice mají náskok desetibodový. Pokud by si Litoměřice podržely náskok před dotírající Horáckou Slavii a Havířovem, vyzvou nejspíš v prvním kole playoff právě Rebely. Do konce základní části však ještě zbývá osm zápasů a vše může být zcela jinak.

Proti Litoměřicím nejspíš s útočníkem Endálem a Kacetlem v brance

Havlíčkobrodské vedení se dohodlo s extraligovými Pardubicemi na střídavých startech útočníka Lukáše Endála. O tom zda nastoupí již proti Stadionu, však zatím nikdo neprozradil. Do branky by se ale nejspíš mohl postavit Ondřej Kacetl. Nadějný brankář, který začal sezónu v Kotlině momentálně působí v Hradci Králové. V brankovišti Rebelů naposled Kacetl stál 11. ledna v zápase s Olomoucí, který Rebelové vyhráli 2:1.

Kanadské bodování týmu vede Petr Polodna se 40 body za 13 gólů a 27 asistencí. Nejlepším střelcem Rebelů je však Lukáš Havel, který jíž vstřelil 21 branek z toho 3 Litoměřicím. Kromě zmíněného Kacetla v brance Rebelů nastoupilo ještě další čtyři brankáři. Mimo jiné také Vojtěch Sedláček, sparťanský brankář, který je litoměřickým hráčům velmi známý z působení na severu Čech.

Sestava Rebelů v minulém ligovém kole:

Dolejš – Drtina, Kolafa, Vágner, Jank, Korim, Semrád, Zítka, Pohl – Maliník, Stach, Gengel, Berger, Štumpf, Rousek, Kadlec, Štěpánek, Stehlík, Kozlík, Šesták.