24. 1. 2014 | Alexandr Stys

Série těžkých utkání pokračuje v Olomouci

Další z těžkých soupeřů čeká na litoměřický Stadion v sobotním kole druhé nejvyšší hokejové soutěže. Litoměřice jedou do Olomouce, kde se utkají s místními Kohouty, momentálně druhým celkem tabulky. Kohouti v minulém kole prohráli, a spravit si reputaci budou chtít doma proti Kališníkům. Utkání se hraje v sobotu 25. ledna od 17:00.

Letošní vzájemná bilance ve prospěch Kohoutů

Již třikrát se střetli oba týmy v letošní základní části a teď je čeká poslední čtvrté utkání. Dvakrát se z výhry radovali Hanáci a Litoměřice si připsaly vítězství jedno. To se zrodilo při prvním utkání v Kalich Areně. Silného soupeře domácí nepodcenily a po úvodní buly se ihned vrhli do útoku. Do vedení poslal Stadion přesnou trefou do pravého rohu Vošvrdovy branky Miloslav Čermák. Po první přestávce domácím dodal trochu klidu Novák, který zužitkoval přihrávku Haška a zavěsil pod břevno. Kohoutům se však do konce druhé třetiny podařilo srovnat. V poslední dvacetiminutovce Litoměřice vsítily další dvě branky a ani zásah Švaňhala na 4:3 nezměnil nic na výhře domácích.

Druhé utkání zvládla Olomouc na domácím ledě na výbornou a díky třetí třetině, kdy nasázela Severočechům čtyři branky vyhrála nakonec 5:1. Zatím poslední utkání mezi Hanáky a Kališníky dopadlo vítězstvím Kohoutů 3:1. Do utkání vstoupili domácí lépe a do vedení Stadion dostal Matai, který prostřelil z pravého kruhu. Olomouc se snažila o vyrovnání, ale domácí brankář Král svůj tým držel ze všech sil. Vyrovnat se Kohoutům podařilo až začátkem třetí třetiny, kdy se prosadil Knotek. Hosté poté převzali otěže utkání do svých rukou a dalšími dvěma góly otočili vývoj utkání ve svůj prospěch.

Skvělá defenziva Olomouce drží tým na druhé příčce

Kohouti patří se 70 inkasovanými góly mezi nejlépe bránící mužstvo v celé lize. Hanáci v posledních 2utkáních inkasovali dohromady deset branek, stejný počet jako v devíti předešlých zápasech. V minulém ligovém kole Mora ztratila překvapivě body na ledě Kadaně, kde prohrála v prodloužení 5:4. O tři body Olomouc přišla až ve finální minutě, kdy domácí zkusili hru bez brankáře a to se jim vyplatilo v podobě vyrovnávací branky. V prodloužení Kohouti inkasovali opět v poslední minutě a z Kadaně si odvezli pouze jeden bod.

Hned tři hráči Kohoutů dokázali nasbírat již přes třicet kanadských bodů. Nejproduktivnější útočník Denis Kindl se už navíc blíží k překonání 40 bodů. Na svém kontě má 13 branek a 26 nahrávek. Jan Knotek se 16 zásahy je nejlepším střelcem týmu, k přesným zásahům přidal i 18 asistencí.

Olomouc zatím do brankoviště postavila pouze dva brankáře. Oba Tomášové, jak Vošvrda tak i Halász mají nadprůměrné statistiky. S úspěšnosti přes 94% zákroků se řadí mezi nejlepší gólmany ligy.

Sestava Olomouce v minulém ligovém utkání:

Vošvrda – Cartelli, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Drtil, Kadela, Staněk, Foltýn – Diviš, Matúš, Kindl – Kucharczyk, Růžička, Selingr – Heža, Herman, Crhák – Rác, Knotek, Vodný.