24. 1. 2014 | Alexandr Stys

"Dnešní zápas si zasloužil remízu" řekl po utkání Petr Přikryl

Proti prvnímu celku tabulky zlikvidoval třicet střel soupeře, přesto Litoměřice podlehly Mladé Boleslavi o jeden jediný gól. Vyrovnané utkání rozhodla dvojnásobná přesilová hra, kdy hosté vstřelili vítěznou branku. Petr Přikryl po zápase krátce zhodnotil utkání, z kterého si Stadion zasloužil alespoň bod.

Co k dnešnímu utkání?

Já bych úplně nejvíc chtěl zmínit diváky, byli fantastičtí, byl to náš šestý hráč a my díky nim uhráli takovýto výsledek. I když jsme prohráli, tak to byl kvalitní zápas a kluci ukázali, že hokej hrát umí i s tak silným soupeřem. Na druhou stranu jsme ve druhé třetině dostali dva góly, u kterých si myslím, že to byla naše chyba, protože jsme se víc soustředili na rozhodčí než na hru. Neměli jsme se nechat rozhodit. To ovlivnilo zbytek zápasu, ale to je zase zkušenost do budoucna. Ale jinak si myslím, že si ten dnešní zápas zasloužil remízu.

Ty už si odehrál hodně utkání proti Boleslavi, kam bys toto utkání řadil?

Každý zápas, který proti nim hrajeme, je těžký, i když si nevytvoří extra šance. Jsou silní v přesilovkách a z protiútoku. My jsme dnes měli také spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili, ale jak říkám, tam jde vidět ta zkušenost, že je to skoro extraligové mužstvo.

Dnes to vypadalo, že je tým trošku oslaben, bylo to tak?

Já si nemyslím, my nemůžeme koukat nalevo, napravo, koho nám Sparta pošle, ale musíme takto bojovat dále a myslím si, že pak můžeme hrát s jakýmkoli soupeřem.

Máš rád takovéto zápasy? Kdy je to o gól o dva.

Tak určitě mám radši, když hrajeme s kvalitnějším soupeřem, kdy tam jenom nestojím. Třeba zápasy s Mostem nebo Berounem, ty nesnáším, to tam jen stojím a není to nic příjemného. Pak zase přijdou takovéto zápasy, kdy hrajeme se silným soupeřem a to si užívám.

Jak to s ním vypadá s Jaroslavem Haškem?

Tak Jarda dostal koňara, ale je to zkušený hráč, rozchodí to a bude v pořádku.