16. 1. 2014 | Alexandr Stys

„Hráli jsme špatně, přesto jsme vyhráli“ řekl po utkání dvougólový střelec Zdeněk Doležal

Většinou nastupuje v poslední útočné řadě, tudíž nedostává příliš prostoru na ledě. Ve včerejším utkání se však Zdeněk Doležal stál hlavním strůjcem výhry proti outsiderovi z Mostu. Jeho dvě branky ve třetí třetině rozhodly o vítězství Stadionu 4:2. Mladý útočník v litoměřickém dresu po utkání krátce zhodnotil zápas, který se pro Kališníky vyvíjel dobře, ale ke konci druhé třetiny si cestu za vítězstvím domácí hráči zkomplikovali dvěma inkasovanými góly.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Určitě to od nás nebyl zrovna dobrý výkon, na konci druhý třetiny jsme zbytečně vypustili náskok, ale ve třetí třetině jsme hráli naší hru a ukázali jsme sílu.

Co se dělo v kabině po druhé třetině?

No to nechtějte ani radši vědět (smích). No, nebylo to dobré, věděli jsme to a hlavně starší hráči k tomu měli co říct.

Jak se připravuje tým k zápasu s papírově slabším týmem? Jsou v tom nějaké rozdíly? Nebo to je spíš v hlavách?

Je to zápas jako každý jiný, takže se připravujeme stejně jako na každý zápas.

Jak by si popsal dva tvé góly?

Ten první to byla chyba obránce, já byl na středu a on mi to hodil a já to zakončil. Jsem hlavně rád, že se tento zápas podařil naší lajně, protože ta sezóna není pro nás jednoduchá, nedostáváme tolik šancí na úkor hráčům, kteří ten tým táhnou, tak se nám to povedlo.

Čeká vás derby, myslíte si, že by dnešní výkon stačil na Ústí?

Těžko říct, dnes jsme hráli špatně a vyhráli jsme, v Ústí můžeme hrát dobře a můžeme prohrát. Každý zápas je jiný a my se budeme rvát o tři body.

Moc zápasů dokonce nezbývá, myslíte si, že už můžete myslet na play-off?

Nikdy nic není jistý, dokud to není bodově hotový, tak to není jistý nikdy. Play-off tady ještě nebylo a myslím si, že tam chce každý a my tam chceme z nejlepšího místa.