10. 12. 2013 | Miroslav Kejmar

Stadion vyrazí do Českých Budějovic

Litoměřičtí hokejisté vyjedou ve středu k již třetímu zápasu s Motorem České Budějovice. Kališníci nemají z posledních dvou utkání ani bod, když prohráli v Mladé Boleslavi a na domácím ledě s Olomoucí. Jihočeši naopak získali rovnou bodů pět. Stadion si tak chce spravit chuť na dvanáctém týmu tabulky a jede si pro body. Jsou to právě Litoměřice, kdo je papírovým favoritem, ale rozhodně nemohou soupeře z jihu Čech podcenit. Utkání startuje ve středu 11. prosince od 17:30.

Motor potřebuje promazat

Po slušném začátku se Motor zadrhl a stále se nedaří jej správně rozběhnout. Poslední dva zápasy sice vyhrál se skóre 6:2, když doma porazil Šumperk a v Kadani rozhodl o své výhře až v samostatných nájezdech. Stále se však drží na dvanácté příčce první ligy. Momentálně už se třetím trenérem, kterým je Petr Rosol se pokusí doma porazit pátý Stadion Litoměřice, který má pouze bodový náskok před šestým Havířovem.

Obě dosavadní utkání vyhrály Litoměřice

V prvním letošním souboji v jižních Čechách se Litoměřice ujaly vedení hned na začátku utkání zásluhou Čermáka a do následného dvoubrankového vedení poslal Stadion Bahenský. V první třetině byli Kališníci lepším týmem, ale postupem času se do režie dostával také domácí Motor.Nedokázal však proměnit ani jednu ze svých velkých šancí. Překonat litoměřického brankáře Lukáše se domácím podařilo až ve třetí třetině, kdy se prosadil Kotalík. Následný tlak domácích již nepřinesl tolik kýženou branku. V posledních minutách zápasu Jihočeši odvolali brankáře Halmošiho a z následné situace šest proti pěti se kvůli nedisciplinovanosti litoměřických hráčů stala hra šesti proti čtyřem, kterou ale domácí nedokázali využít.

Druhé utkání, tentokrát na ledě Kalich Areny, přineslo znovu urputnou bitvu s podobným koncem. Skóre otevřel až ve druhé třetině Čermák, který uklidil kotouč do prázdné branky a o půl minuty později se prosadil Bajaruns. Hosté srovnali na začátku třetí periody zásluhou Třetiny a Melky.Novák však znovu rozvlnil síť za Halmošiho zády a Stadion vedl o jedinou branku. Jihočeši zkusili na konci zápasu hru bez brankáře, jenže ta se jim nepovedla podle představ, a tak Švagrovský zvyšoval na konečných 4:2 pro domácí a Motor ani ve druhém letošním duelu nevybojoval proti Severočechům ani bod.

Lídrem je stále Kotalík

Aleš Kotalík jako správný kapitán vede bodování Jihočeského klubu s osmi brankami a osmi přihrávkami. Velkým dílem se přispívají také Šachl, Skuhravý a Ondřej. K dosavadním dvaceti zápasům nastoupil Dominik Halmoši s úspěšností zákroků 91,60% a s průměrem 2,54% obdržených branek na zápas. O deset startů méně má na svém kontě Hynek Kůdela, který s procentuální úspěšností 94,14% a průměrem 1,79% obdržených branek na zápas, řadí na čtvrté místo prvoligových tabulek.

Sestava Českých Budějovic v minulém zápase

Kůdela (Halmoši) – Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Prokop, Moravec, Pavlíček, Kotaška – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Eberle, Šachl, Ondřej – Vaniš, Skuhravý, Bárta - Přibyl, Rob, Kňazev