7. 12. 2013 | Miroslav Kejmar

"Řekli nám, že hrajeme dobrý hokej" popisuje trenér juniorského týmu Martin Tvrzník

Litoměřičtí junioři splnili hlavní cíl sezóny a postoupili do play off juniorské ligy. Vyzpovídali jsme šéftrenéra mládeže a zároveň trenéra juniorů Martina Tvrzníka, který se rozpovídal ohledně dosavadní sezóny, turnaji s extraligovými týmy v Liberci, ale také o hráčských sestřizích pro play off.

Postoupili jste do play off, panuje tedy spokojenost?

"Spokojenost panuje, avšak jsem chtěli skončit na prvním místě. Ale jsem spokojení s tím, jak jsme hráli a hlavně s tím, jak jsme hráli doma. Takže se dá se říci, že jsme překvapeni."

Máte cíl postoupit do extraligy, nebo už máte splněno?

"Samozřejmě. Přeci nepůjdeme do finálové skupiny s tím, že máme nahráno. Sice jsme hlavní cíl splnili, ale máme před sebou další úkol a já si myslím, že jak my tak i hráči budou chtít ukázat co v nich je, že netrénovali nadarmo. Popereme se o to."

Máte v plánu posílení týmu?

"Nemáme. Ono to ani moc nejde, jako to jde v áčku, takže neplánujeme a ani bychom moc nechtěli. Máme kluky, jako je Müller, Náprstek, Málek, kteří nám chodí pomáhat. Jinak ti kluci jsou pohromadě, můžeme tým doplnit někým ze staršího dorostu, když se budou snažit, ale jinak ty co si to vybojovali, se o to poperou."

29. a 30. prosince vás čeká turnaj v Liberci.

"Dostali jsem pozvánku od Liberce. Nevím jestli jim vypadl někdo z extraligy, nebo nás pozvali na úkor dobrých výsledků. Řekli nám, že hrajeme dobrý hokej a že jsme nahoře. Tak jsme to tak hráčům podali. Myslíme si, že to je pro nás odměna. Hráči si mohou zkusit, jaké to je hrát proti týmům z extraligy jako je Liberec, Jihlava, Pardubice. Bude to hodně těžké a myslím, že to bude dobrá zkušenost, pro víc jak polovinu týmu."

Přemýšlel jste už o příští sezóně, o odchodu hráčů ročníku 94?

"Nám jich moc neodejde, máme jich deset, z toho si můžeme nechat čtyři hráče. Takže se o to musí poprat. Nebudeme držet všechny hráče, protože to jsme zkusili loni a to se nám nevyplatilo. Máme hráče ročníku 95, měli by přijít hráči ročníku 96, kteří se budou muset poprat o místo, máme spolupráci se Spartou a funguje nám spolupráce s Libercem. Nastavili jsme tady něco a chceme aby tým byl hodně kvalitní, ale bude je to stát hodně velkou dřinu."

Hráči si vymysleli sestřih na play off, necháte se také ostříhat?

"Já už jsem, ale asi ve svém věku to nebudu barvit. Blonďáka máme Honzu Fišeru, takže to splňujeme. Mě osobně se to líbí. Vzešlo to od hráčů, my jsme jim to vůbec neříkali, nevím jestli do toho půjdou všichni, ale je vidět, že tím mužstvo žije. Může se stát, že po šesti sedmi zápasech nebude o co hrát, ale my doufáme, že když dřou celý rok, tak že už to nepustí a poperou se o postup."