6. 12. 2013 | Alexandr Stys

Kohouti dalším soupeřem Litoměřic

Série těžkých zápasů pokračuje sobotním kolem, kdy Stadion na svém ledě sehraje duel proti soupeři z Olomouce. Porážka z minulého kola na ledě Mladé Boleslavi, přerušila bodovou šňůru Litoměřic, která trvala jedenáct utkání v řadě. S Olomoucí však Kališníci hrát umí a je na čase opět sbírat body. V rámci benefičního projektu navíc hokejový klub věnuje 10 Kč z každé prodané vstupenky na utkání proti Kohoutům.

Tradičně silný soupeř, na který ovšem Stadion umí

Litoměřice s Olomoucí sehrály již velký počet zápasů, ve kterých se převážně z výhry většinou radovalo domácí mužstvo. Kohouti od začátku sezóny drží špičky tabulky a usilují o stříbrnou příčku v tabulce. Jednoho ze svých soků, Rebely z Havlíčkova Brodu již dostali pod sebe na rozdíl čtyř bodů, ale další tým se stejnými ambicemi jihlavská Dukla přeskočila Moru o jeden bod a momentálně tak Olomouci patří třetí příčka. V Kalich Areně však na Kohouty nečeká lehké utkání.

V letošní sezóně se oba týmy střetli již dvakrát. V prvním zápase hraném na severu Čech se z výhry 4:3 radovalo mužstvo Litoměřic. Silného soupeře domácí nepodcenili a po úvodní buly se ihned vrhli do útoku. Do vedení poslal Stadion přesnou trefou do pravého rohu Vošvrdovy branky Miloslav Čermák. Po první přestávce domácím dodal trochu klidu Novák, který zužitkoval přihrávku Haška a zavěsil pod břevno. Kohoutům se však do konce druhé třetiny podařilo srovnat. V poslední dvacetiminutovce Litoměřice vsítily další dvě branky a ani zásah Švaňhala na 4:3 nezměnil nic na výhře domácích.

Odvetné utkání na Hané však skončilo zcela obráceně. Litoměřice na ledě Olomouce po první bezbrankové třetině jako první otevřely skóre utkání. Kališníky poslal do vedení Škop a zdálo se,že se Stadion pokusí o zisk cenných bodů. Domácí však dokázali zásluhou Říhy srovnat a v poslední třetině rozpoutali brankové peklo. Nejprve poslal do vedení Hanáky Knotek a po něm přidali další branky Kindl, Herman a Kucharczyk. Litoměřice odjely z Olomouce s vysokou porážkou 1:5.

Kohouti do Litoměřic jedou s vítěznou šňůrou

Tři zápasy, tři jasné výhry. Poslední soupeře z Třebíče, Šumperku a Kadaně Olomouc přehrála a připsala si plný bodový zisk. V minulém domácím kole proti Kadani rozhodla Mora o svém vítězství již v první třetině, kterou vyhrála 3:0. Rychlé branky Selingera, Ondruška a Hermana zlomily Severočechům vaz a na nějaký návrat do zápasu se již Kadaň nezmohla. Kohouti poté přidali i čtvrtý zásah v poslední minutě a Sportovní klub tak přehráli vysoko 4:0.

Mužstvo bodově táhne předsezónní posila z Třince Denis Kindl, který již na svém kontě má 26 bodů za 11 branek a 15 nahrávek. O pouhé dva body méně má zkušený Radim Kucharczyk, který je se 17 asistencemi nejlepším nahrávačem Olomouce. Kdo nastoupí v brankovišti proti Stadionu není známo. Tomáš Vošvrda nastoupil v brance Olomouce k 16 zápasům s 94% úspěšnosti zákroků a průměrem 1,6 inkasované branky na utkání. Druhý brankář Tomáš Halász na svém kontě má o dva starty méně. Jeho úspěšnost zákroků se pohybuje nad hranici 93%.

Sestava Kohoutů v minulém utkání proti Kadani:

Halász – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk – Pekr, Ostřížek, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Vodný – Diviš, Herman, Lehečka.

Benefice pro Simonku a Vítka

HC Stadion Litoměřice se rozhodl podpořit nově vzniklý Nadační fond WITH LOVE a jeho premiérovou akci: Projekt „Benefice pro Simonku a Vítka“. Stadion věnuje 10 Kč z každé vstupenky prodané na utkání HC Stadion Litoměřice – HC Olomouc, které se uskuteční v sobotu 7. 12. 2013. a výtěžek z internetové aukce originálního hraného dresu Martina Chabady.

Internetovou aukci můžete najít na serveru www.sportaukce.cz.