15. 11. 2013 | Alexandr Stys

Havířov se představí poprvé v Kalich Areně

Do Litoměřic zavítá soupeř, který se na ledě Kalich Areny zatím neměl možnost se představit. Na Stadion čeká soupeř ze vzdáleného Havířova. Momentálně devátý celek zde odehraje svůj vůbec první zápas. V minulém střetnutí Azet na domácím ledě přehrál Litoměřice vysoko 4:1 a Stadion má svému soupeři co oplácet. Utkání se hraje v sobotu 16. listopadu od 17:00.

Úvodní střetnutí obou celku lépe zvládli domácí

Proti domácímu Havířovu vstoupili hokejisté Stadionu do utkání lépe a již po dvou minutách hry vedli zásluhou Rubeše. Minutu na to však za domácí srovnal Klimša a hrálo se gólově opět od začátku. Do přestávky Azetu zařídil vedení Kolařík a Litoměřice měly co dělat, aby se do zápasu vrátily. To se jim však nepodařilo a inkasovaly další dvě branky. V závěru zápasu Havířov udeřil počtvrté v řadě a Sztefek tak završil gólovou smršť domácích, která Azetu zařídila tři body za výhru 4:1.

Havířov prohrál poslední dvě utkání stejným výsledkem 2:4. Naposledy však Azet měřil síly s favoritem soutěže z Mladé Boleslavi a svému soupeři vzdoroval statečně. Do vedení domácí poslal Klimša, ale to bylo na chvíli z brankového výčtu domácích vše. Boleslav potvrdila roli favorita a svého soupeře smazala čtyřmi góly v řadě. Na branky Klimenty, Ovčáčíka, Nouzy a Mikulíka dokázal odpovědět pouze Jiří Klimíček a Havířov nakonec v domácím prostředí podlehl 2:4. Střelecky ovšem Azet držel s Bruslařským klubem krok a na boleslavského brankáře Valenta mířilo 33 střel.

Nováček soutěže se zatím drží statečně

Havířov se zatím drží na deváté pozici leč má stejně bodů jako desátý Šumperk a pouze o dva body více jak českobudějovický Motor. V Litoměřicích však na Azet čeká těžké utkání. Domácí dokázali bodovat v posledních pěti zápasech pokaždé a patří jim momentálně šestá příčka s jednobodovou ztrátou na pátou Horáckou Slavii z Třebíče.

Nejlepším střelcem Havířova je David Klimša, který na svém kontě má již osm branek ke kterým si připsal i dvě nahrávky. Nejproduktivnějším mužem havířovské sestavy je ovšem Martin Jakůbek s bilanci 6 gólů a 6 asistencí ve dvaceti zápasech.

Brankářskou jedničkou týmu je Lukáš Daneček. Ve dvaceti odchytaných utkáních si drží úspěšnost zákroků lehce nad 91% a průměr 2.67 inkasované branky na zápas. Statisticky podobně je na tom i druhý gólman Azetu Petr Matoušek (91% , 2.64). Ten se do branky dostal pouze v pěti zápasech.

Sestava Havířova v posledním ligovém kole:

Daneček – Bezuška, Vosátko, Punčochář, Krisl, Koma, Graca, Klimíček, Rimmel P. – Klimša, Němec, Šedivý – Maruna, Haas, Říčka – Daneček, Šlahař, Matějek – Kanko, Škumát, Rimmel M.

Autorem TOP fotografie je Karel Vaculík (www.hc-havirov.cz)