12. 11. 2013 | Alexandr Stys

S Kadaní před domácím publikem

Po zápase v Šumperku čeká na Kališníky utkání před domácími fanoušky. Na svém ledě Litoměřice přivítají soupeře z Kadaně, momentálně sedmý tým tabulky, který s jednobodovým náskokem je před Litoměřicemi. První vzájemné utkání, které se hrálo v Kadani rozhodly až samostatné nájezdy. Duel mezi Litoměřicemi a Kadani je na programu ve středu 13. Listopadu od 18:00.

Nájezdová loterie v Kadani se šťastným koncem pro hosty

První letošní mistrovský zápas sehráli oba týmy v devátém kole. Kadaň na svého soupeře vlítla již od úvodní buly a po čtyřech minutách hry svítilo na tabuli skóre 2:0 pro domácí celek. Dvakrát se prosadil Chlouba. Nicméně Stadion příliš dlouho neotálel a branky Haška a Švagrovského znamenaly opět remízu. Domácí poté opět dvakrát udeřili, ale i napodruhé dokázaly Litoměřice srovnat.

Dokončený hattrick Chlouby a druhá branka litoměřického Čermáka znamenaly remízu 5:5 i po třech třetinách a v prodloužení se o vítězi nerozhodlo. V samostatných nájezdech dominovali hráči Stadionu a Kališníci si tak odvezli dva body za výhru 6:5sn.

Souboj střelců: Čermák versus duo CH + CH

Litoměřický útočník Miloslav Čermák již stihl svým soupeřům nasázet dvanáct branek ve dvaceti utkáních. Na druhé straně v dresu Kadaně se představí duo Charousek - Chlouba. Oba Kadaňští střelci mají na svém kontě po deseti brankách a šlapou litoměřickému forvardovi na paty v tabulce střelců. V minulém kole Kadaň na domácím ledě porazila Havířov rozdílem dvou branek 4:2. A oba hráči přidali na gólový účet domácích po jedné brance. Litoměřická obrana si tak bude muset dávat pozor hlavně při dorážkách v brankovišti.

Kdo nastoupí v brance proti Stadionu zatím není známo. Kadaň letos vyzkoušela již čtyři brankáře. Trenér Karel Soudek točí pravidelně tři gólmany a v minulém kole proti Havířovu se do branky poprvé postavil i Miroslav Hanuljak. Nejlepší statistik zatím dosáhl Matúš Kostúr, který nastoupil k sedmi zápasům. Jeho úspěšnost blížící se k 96% je nadprůměrná. Devět startů si připsal Jan Strměň (91%, 3.85) a pětkrát do branky naskočil i Milan Řehoř (94%, 1.97).

Sestava Kadaně v minulém ligovém kole:

Hanuljak – Trefný, Stehlík, Szakal, Dobrovolný, Mazanec, Bartejs, Opalek – Gajovský, Charousek, Ton – Jíra, Kůs, Chlouba – Hammerbauer, Lehnert, Hlava – Novák L., Hanták, Novák J.