10. 11. 2013 | Alexandr Stys

Pondělní kolo odehraje Stadion v Šumperku

Na programu 1. ligy je opět netradiční pondělní hrací kolo. V něm hokejisté Stadionu Litoměřice zajíždějí do vzdáleného Šumperku, kde odehrají zápas s místními Draky. V prvním vzájemném střetnutí hraném v Kalich Areně dokázal Šumperk domácím sebrat dva body. Zda Litoměřice svému soupeři oplatí stejnou mincí se dozvíme v pondělí 11. listopadu od 18:00.

Draci loupili v Kalich Areně

Dramatickou podívanou nabídl souboj domácích Litoměřic s Šumperkem. Draky držel skvělými zákroky brankář Štůrala a diváci dlouho čekali na gól. V polovině zápasu otevřel skóre domácí Adam Chlapík, ke kterému se přidali Čermák s obráncem Hrbasem. Za hosty se trefil nejprve Staněk a po něm dvakrát Kucsera, jehož trefy dovedly utkání až do prodloužení. To o vítězi nerozhodlo a na řadu přišla penaltová loterie. V ní byli šťastnější Šumperští, vítězný nájezd si připsal Hulva. Draci si tak odvezli sebou dva body.

Šumperk se momentálně nachází na dvanácté příčce tabulky. Litoměřice po sérii tří výher poskočily na příčku šestou. Bodový rozdíl mezi oběma týmy je pět bodů. Draci v minulém kole přerušili svojí nepříznivou šňůru tří proher v řadě, když se jim podařilo naplno bodovat na ledě Kadaně. Vedení Šumperku zařídil Žálčík, domácím se sice podařilo vyrovnat, ale dvě branky Patrika Moskala byly rozhodující. Kadaň ještě dokázala zásluhou Gajovského snížit na 2:3, ale na víc už se domácí nezmohli.

Zkušený Plašek a ofenzivní obránce Holík

Mezi nejnebezpečnější muže šumperské sestavy patří Karel Plašek. Nejlepší střelec Draků, který má na svém kontě devět branek a šest asistencí vede kanadské bodování týmu. Bodování obránců vede Aleš Holík, který je znám svojí přesnou střelou. Letos již stihl vstřelit pět branek a osmkrát nahrát na gól což z něj s 13 body dělá nejlépe bodovaného zadáka ligy.

Šestnáct startů v brankovišti si připsal Tomáš Štůrala. Šumperská jednička si zatím drží úspěšnost zákroků nad 91% a průměr tří inkasovaných branek na zápas. Ve třech zápasech se představili Kašík a Vajner.

Sestava Draků v minulém ligovém kole:

Štůrala – Holík, Novotný, Sedlák, Pastor, Dudáš, Starý, Tesařík, Gewiese – Haas, Okál, Půhoný – Brunec, Semorád – Staněk, Moskal, Žálčík – Langr, Skoumal, Cink