29. 10. 2013 | Alexandr Stys

Kališníky čeká cesta do Olomouce

K dalšímu utkání cestují hokejisté Stadionu Litoměřice do vzdálené Olomouce, kde sehrají letošní druhé vzájemné utkání s místními Kohouty. Hanákům patří momentálně třetí příčka s pětibodovou ztrátou na vedoucí Mladou Boleslav. Litoměřice zažívají naopak strmý pád tabulkou a po pěti porážkách v řadě Severočeši spadli až na desátou příčku. Utkání se hraje ve středu 30. října od 18:00.

Litoměřice již jednou na Hanáky vyzrály, doma Kohouty porazily 4:3

První letošní utkání, které mezi sebou oba celky sehráli v litoměřické Kalich Areně dopadlo lépe pro domácí Kališníky. Litoměřice silného soupeře domácí nepodcenily a po úvodní buly se ihned vrhly do útoku. Do vedení poslal Stadion přesnou trefou do pravého rohu Vošvrdovy branky Miloslav Čermák. Po první přestávce domácím dodal trochu klidu Novák, který zužitkoval přihrávku Haška a zavěsil pod břevno. Kohoutům se však do konce druhé třetiny podařilo srovnat. V poslední dvacetiminutovce Litoměřice vsítily další dvě branky a ani zásah Švaňhala na 4:3 nezměnil nic na výhře domácích rozdílem jedné branky.

Kohouti se zatím díky sérii tří výher v řadě drží na třetím místě. Pomalu také pošilhávají po příčce vyšší, druhá Dukla má pouze o jeden bod navíc. Z posledních deseti utkání Olomouc vyhrála hned osmkrát. Klopýtnutí přišlo pouze v utkání s Mladou Boleslavi (2:4) a s Rebely z Havlíčkova Brodu, kde Mora prohrála hubeným rozdílem jedné branky (1:0).

Ofenzivní Kohouti, obrana Litoměřic bude mít dost práce

Hned sedm hráčů Olomouce se dostalo již přes 10 kanadských bodů, což značí silnou ofenzivní sílu týmu. Mužstvo nemá jasného lídra, ale hned několik hráčů dokáže ohrozit brankáře soupeře což znamená, že na obranu Stadionu čeká plno práce, pokud chtějí pomýšlet na zisk nějakých bodů na Hané.

Pět branek a devět nahrávek mají na svém kontě Radim Kucharczyk a Denis Kindl, kteří vedou tabulku produktivity Olomouce. Pouze o jednu asistenci méně má Jan Knotek. Nejlepším střelcem Kohoutů je se šesti zásahy Ondřej Švaňhal.

Brankářskou jedničkou je Tomáš Vošrda. Ve 12 odchytaných utkáních si připsal téměř 95% úspěšnost zákroků a průměr necelé 1,5 inkasované branky na zápas. Záda mu kryje o rok mladší Tomáš Halász. Ten zatím nastoupil do branky Mory pouze čtyřikrát a připsal si 93% úspěšnost zákroků.

Sestava Olomouce v minulém utkání proti Kadani:

Vošvrda – Bartoň (C), Ondrušek, Kadela, Ovčačík, Jaroměřský, Staněk, Cartelli – Švaňhal, Řípa, Herman – Kucharczyk, Ostřížek, Kindl – Rác, Knotek, Vodný – Jergl, Diviš, Selingr