25. 10. 2013 | Alexandr Stys

Do Kalich Areny míří Mladá Boleslav

Litoměřice na svém ledě přivítají lídra soutěže z Mladé Boleslavi. Oba kluby jsou v opačném postavení, zatímco Stadion válčí se sérii čtyř porážek v řadě Mladá Boleslav se hřeje na výsluní a okupuje první příčku tabulky. První vzájemné utkání skončilo vysokou výhrou Bruslařského klubu. Utkání se hraje v sobotu 25. října od 17:00 v Kalich Areně.

Boleslav nadělila Stadionu „sedmičku“ v prvním utkání

Litoměřice na ledě lídra z Mladé Boleslavi začaly špatně a už od 5. minuty prohrávaly po brance Nouzy, který se trefil v početní převaze. Další branku přidali Středočeši opět z početní převahy, tentokrát dokonce dvojnásobné. Kotouč za záda Lukáše uklidil Broš. Stadion sice snížil zásluhou Procházky,ale domácí přidali další tři branky a po dvou třetinách si vypracovali čtyřbrankový náskok. Druhou branku v utkání si pak připsal Nouza a sedmý zásah Mladé Boleslavi zaznamenal Pabiška. Litoměřice tak z Boleslavi odjely se sedmigólovým přídělem.

V minulém kole Středočeši poprvé prohráli na domácím ledě s Kadani a přišli tak o domácí neporazitelnost, která trvala osm utkání. Kadaň svého soupeře skolila brankou ve vlastním oslabení již v 5. minutě zápasu. Domácí poté nenašli žádný recept na brankáře Kostúra, který za svá záda nepustil žádnou z 51 střel Mladé Boleslavi.

Lídr bodování Výborný

Nabitý kádr a první místo v soutěži ukazuje, že svěřenci Františka Výborného si jdou za svým cílem, postupem do Extraligy, ze které před dvěma roky sestoupili. Kapitán mužstva David Výborný táhne svůj celek vzhůru. Potvrzují to i individuální statistiky bývalého kapitána České reprezentace, který ve 14 utkáních zatím nasbíral 26 kanadských bodů za šest gólů a dvacet nahrávek. Devět branek a dvanáct asistencí má na svém kontě bývalý kapitán pražské Sparty Michal Broš, který letos září v dresu Mladé Boleslavi. Nejlepším střelcem týmu je však Tomáš Nouza, hned desetkrát se mladoboleslavský útočník trefil ve třinácti zápasech. Dvě branky přitom vstřelil Litoměřicím v prvním vzájemném utkání.

Do branky proti Litoměřicím se postaví někdo z dvojice Valent – Will. Starší a zkušenější Michal Valent letos nastoupil k 12 zápasům s úspěšnosti 95% zákroků a průměrem 1,5 inkasované branky na zápas. Jeho mladší kolega Roman Will se do branky Středočechů dostal třikrát a jeho statistiky nejsou o nic horší (93% , 1,67) .

Sestava Mladé Boleslavi v minulém utkání proti Kadani:

Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Žabka, Kurka, Toman – Nouza, Výborný, Mikulík – Lenc, Broš, Klimenta – Jiránek, Loskot, Rys – Frolík, Koudelka, Ďurač