22. 10. 2013 | Alexandr Stys

Kališníky čeká další derby se Slovanem

Těžké utkání čeká na litoměřický Stadion již tuto středu. Kališníci po domácím dvojutkání s Benátkami a Mostem jedou hrát na led soupeře z Ústí nad Labem. Slovan v letošní sezóně zatím tápe a patří mu dvanáctá příčka. Litoměřice po sérii tří proher klesly na sedmou příčku. Situace v tabulce je ovšem vyrovnána a rozdíl mezi šestým a jedenáctým místem je velmi nepatrný. Utkání se hraje ve středu 23. října od 18:00 v ústecké Zlatopramen Areně.

První střetnutí ve prospěch Lvů

První letošní ústecké derby před plnými tribunami Kalich Areny nabídlo vysoký počet gólů na obou stranách a drama do poslední chvíle. Slovan dvakrát vedl, o tři a o dvě branky, ovšem Stadion pokaždé vyrovnal díky dvěma trefám Tomáše Doležala a zásahům Škopa, Husáka a Čermáka. Rozhodnutí nepřinesla ani základní hrací doba, ani pětiminutové prodloužení, o konečné dělbě bodů bylo jasno až po samostatných nájezdech. V nich se prosadil jediný střelec, ústecký Jan Alinč. Po výsledku 5:6 tak vzali Lvi dva body, v Litoměřicích zůstal jeden jediný.

Slovan letos okupuje prozatím spodní patro tabulky

Po suverénních výkonech v posledních několika sezónách, kdy Lvi patřili mezi nejlepší týmy první ligy se slehla zem. Zkrácený rozpočet klubu dosáhl i na hráčský kádr a Lvi již nejsou tak silným mužstvem jako předtím. Rozhodně však mužstvo Jaromíra Šindela nepatří mezi slabé týmy soutěže. Ve vyrovnaném středu tabulky Lvům patří momentálně až 12. příčka. Na první osmičku však Slovan ztrácí čtyři body a na vedoucí Mladou Boleslav, největšího loňského rivala v bojí o první příčku dokonce již 21 bodů.

Ústí má momentálně za sebou šňůru čtyř prohraných utkání v řadě. Lvi postupně podlehli Rebelům z Havlíčkova Brodu (2:4), Horácké Slavii (1:2pp), Šumperku (2:4) a v posledním utkání Slovan prohrál v Kadani po vyrovnané bitvě (3:4). Ústecké Lvy nezachránily ani dvě branky Jaroslava Roubíka a 22 vteřin před závěrečnou sirénou inkasovali z hole Charouska čtvrtý a vítězný gól.

Zápasy s Litoměřicemi však Slovan v poslední době dokázal vždy dotáhnout do vítězného konce, a tak na svěřence trenérů Doležala a Tvrzníka nečeká lehké utkání ve Zlatopramen Areně. Oba týmy potřebují nutně výhru a bude to boj o veledůležité tři body. Defenzíva Stadionu si musí již tradičně dát pozor na ústeckého snipera Jaroslava Roubíka, který je bezesporu nejnebezpečnějším útočníkem Lvů. Prozatím na svém kontě má 12 kanadských bodů za 8 branek a 4 nahrávky. Po čtyřech gólech na svém kontě má Daniel Boháč či Petr Přeučil.

Nejvíce nahrávek však prozatím nasbíral kapitán týmu Zbyněk Sklenička, hned osmkrát asistoval u vstřelené branky Lvů. Do brankoviště proti Stadionu se nejspíš postaví Jan Dlouhý, který chytal minulé utkání v Kadani. Úspěšnost jeho zákroků se pohybuje kolem 89%. Druhá brankář Michael Petrásek má o něco lepší statistiky. Procentuální úspěšnost má o pět jednotek vyšší.

Sestava Slovanu v minulém utkání proti Kadani:

J. Dlouhý - Grin, Z. Sklenička, F. Pavlík, K. Černý, Vl. Brož, do 40. Vaněk, Holomek, Vobořil - D. Tůma, Roubík, Daniel Boháč - Budínský, Alinč, P. Přeučil - Baránek, J. Kloz, Vávra - Dostálek, Rod, do 40. Markulinec.