20. 10. 2013 | Alexandr Stys

Další domácí utkání, tentokrát proti Mostu

Pondělní kolo první hokejové ligy sehrají hokejisté Stadionu Litoměřice opět na domácím ledě. Kališníci mají za sebou už první čtvrtinu základní části a do Kalich Areny přijede Most. Litoměřice v minulém utkání proti Mostu dokázaly hned sedmkrát skórovat na ledě soupeře a vyhrát 7:2. Dokáže-li Most oplatit Stadionu porážku z prvního kola se dozvíme 21. října od 18:00.

Minulé střetnutí

Hned v úvodním kole na sebe narazil domácí Most a Litoměřice, které na ledě soupeře předvedly skvělou útočnou hru, a svému soupeři nadělily sedm branek. Prvním litoměřickým střelcem sezóny se stal Martin Procházka, který poslal Stadion do vedení již v 8. minutě hry. Zavřel sice dokázal srovnat, ale do konce první třetiny vrátil Litoměřicím vedení Tomáš Doležal. Tentýž hráč po přestávce se trefil v přesilové hře a další dvě branky přidali Čermák a Procházka. Domácím se podařilo snížit z hole Majdana, který se trefil v přesilové hře za záda Přikryla. To bylo však ze strany Mostu vše a Litoměřice přidaly ještě další dvě branky. Nejdříve síť za zády Gutseviche rozvlnil Chlapík a po něm se svým druhým gólem v zápase prezentoval Miloslav Čermák.

Prozatímní 13. příčka

Most zatím vyhrál pouze tři utkání z třinácti a patří mu předposlední příčka tabulka. Mužstvo, ale nepatří mezi úplné outsidery a dokáže leckdy překvapit svojí bojovnosti a houževnatosti po výhře. Třikrát Severočeši utrpěli vysokou prohru, Litoměřice a Olomouc Mostu nastřílely po sedmi brankách a Mladá Boleslav dokonce o gól víc.

Překvapivé výhry si Most připsal proti Rebelům z Havlíčkova Brodu na domácím ledě, kdy vyhrál rozdílem jedné branky 4:3. Zápas na to mužstvo trenéra Gudase dokázalo ukořistit tři body v Třebíči, kde domácí Horáckou Slavii Most porazil 2:1. Nejproduktivnějším hráčem Mostečanů je Zdeněk Tauš, který na svém kontě má 8 bodů za 5 branek a 3 asistence. Stejný počet bodů nasbíral i Pavel Smolka (4G + 4A).

Kdo nastoupí do branky proti Stadion zatím není známo. Most disponuje hned čtyřmi brankáři. Nejvíce startů si zatím připsal pro Litoměřice dobře známý Martin Volke s úspěšností 89% a průměrem hned 4 inkasovaných branek na utkání. Pět utkání odchytal i mladý litvínovský brankář Patrik Nechvátal.

Sestava Mostu v minulem utkání proti Kadani:

Volke – Charousek, Kasal, Čížek, Slavík, Drtil, Strejček – Písařík, Smolka, Tauš – Kafan, Slavíček, Andres – Sedláček, Koudela, Majdan, Palaščák