18. 10. 2013 | Alexandr Stys

Stadion se představí doma proti Benátkám nad Jizerou

Po venkovní prohře v Jihlavě čeká na Kališníky domácí utkání proti Benátkám nad Jizerou, které jsou momentálně na poslední příčce v tabulce. Benátky ovšem nepatří mezi lehké soupeře, svojí agresivitou na kluzišti dokážou znepříjemnit hru kterémukoliv soupeři. Domácí ovšem potřebují plně bodovat, aby si udrželi momentální pátou příčku. Sobotní zápas v Kalich Areně začíná od 17:00.

Stadion vs. Benátky v přípravě

Oba celky proti sobě nastoupili letos již dvakrát v přípravných zápasech. Jak Benátky, tak i Litoměřice si připsaly po jedné výhře, vždy v domácím prostředí. V prvním zápase hraném u řeky Jizery zvítězily domácí 4:3. Úvodní gól vstřelil Skalický v 8. minutě první třetiny, Stadionu se však dvěma brankami podařilo vývoj utkání otočit ve svůj prospěch zásluhou skvělé využitých přesilových her. Ve 38. minutě však Benátky vstřelily dva slepené góly a strhly vedení opět na svojí stranu. Začátkem poslední třetiny Mikyska vstřelil čtvrtou branku domácích, která se nakonec byla I vítězná. Stadion šest vteřin před koncem utkání jen zkorigoval skóre brankou Rubeše.

V odvetném utkání se jako první do vedení dostali domácí po brance Čermáka. Hosté stihli zásluhou Skalického srovnat do konce první třetiny. Ve druhé dvaceminutovce se Čermák trefil ještě jednou a po něm přidal třetí litoměřický zásah Míka. Benátky se zmohly na jediný gól, o který se postaral Jech. Na úvod třetí třetiny hosté udeřili znovu. Vyrovnání zařídil Miškovský a utkání za stavu 3:3 dospělo k samostatným nájezdům. V nich exceloval domácí brankář Přikryl a oba střelci Čermák s Novákem, kteří zpečetili výhru Stadionu.

V základní části se Benátky trápí

Benátky zahájily základní část soutěže šňůrou tří porážek. Poté si svěřenci trenéra Pešána připsali první výhru proti Mostu, který porazili 4:1. Následovala opět série tří porážek, ve kterých Benátky ukradly bod Mladé Boleslavi za prohru v samostatných nájezdech (1:2sn), ale také vysoko prohrály v Olomouci (8:2). Jednu překvapivou výhru si Středočeši připsali doma proti Českým Budějovicím. V těžkém utkání vyhráli nejmenším možným rozdílem jedné branky po nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl Marek Pabiška, který zajistil Benátkám dva body.

Benátečtí ve dvanácti utkáních nasbírali tedy pouze šest bodů a patří jim poslední příčka tabulky. V brankovišti Středočechů se protočili čtyři brankáři. Jedním z nich je Marcel Melicherčík, který co by hráč Sparty vloni působil v dresu Stadionu. Po letní výměně ze Sparty do Liberce slovenský brankář občas zaskočí i do branky Benátek. Na svém kontě má 4 zápasy, ve kterých si udržel 93% úspěšnost zákroků. Ofenzivní produktivita Benátek na tom již tak slavně není. Po 5 kanadských bodech mají Plodek(4G+1A), Klimt(3G+2A) a Jonák(3G+2A).

Sestava Benátek nad Jizerou v minulém utkání proti Kadani:

Trenčan (Jelínek) – Říha, Šimek, Jánošík, Pyrochta, Niko, Pabiška, Vitásek – Krejčík, Plodek, Špaček – Bárta, Skořepa, Klimt – Psota, Zacha, Dlouhý – Vařecha, Bortňák, Jonák.